Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Video snimke s Under City Rave partya 1993. iz tunela Grič

Nedjelja, 23 Svibanj 2021

Bio je to 30. listopada 1993. kada se održao Under City Rave, prvi hrvatski underground rave party u Tunelu Grič u Zagrebu


Donosimo video snimke sa tog događaja o kojem i danas generacije i generacije pričaju. Damir Cuculić je svojedobno u intervjuu za Nacional o Under City Raveu izjavio slijedeće:


Foto: Vedran Semenić

" Mislim da se to ne može ponoviti. Puno je ljudi htjelo da se to ponovi. Tada je i MTV napravio reportažu o partyju. Bilo je to ratno doba i desilo se svakakvih sranja, ali mi smo ga ipak uspjeli organizirati. Zapravo je bilo nevjerojatno. Očekivali smo 500, 600 ljudi, a došlo je oko 5000. Na svu sreću, sve je super prošlo. Hvala Bogu da nije nitko nastradao. Nije uopće bilo zraka, a i nismo imali ni ventilaciju.


 
Vlaga je bila valjda 120 posto. Urbana legenda kaže da ni upaljač Zippo nije palio uz tako veliku vlagu. Ventilaciju smo radili tako da smo otvorili vrata tog tunela s jedne strane u Mesničkoj i s druge u Radićevoj. Nakon nekoliko minuta uspjeli smo napraviti propuh. Međutim, kada smo otvarali vrata, buka je bila jaka, imali smo preko sto poziva i stalno je dolazila policija. Objasnili smo im da je to dobro za promidžbu Hrvatske i da će vijest o partyju prikazati na mnogim svjetskim televizijama."

Video snimke s Under City Rave partya 1993. iz tunela Grič