Skip to main content
  • the orb
  • 11.08.2013.

25 godina The Orba

Pioniri engleske elektronike, The Orb, ove godine slave čak 25 godina djelovanja i tom će prigodom izdati pozamašni box set.

Naslovna foto

the orb
 
“History Of The Future” pokušaj je sažimanja njihovog iznimno opširnog kataloga i to na četiri diska. Na prvome su singlovi po kojima je dvojac  prepoznatljiv poput klasika “Little Fluffy Clouds” ili “Blue Room”,  na drugome su remiksevi među kojima su i oni Andrewa Weatheralla i  Marka Pritcharda, live nastupi iz devedesetih u Kopenhagenu i u SAD-u nalaze se na trećem dok je četvrti zapravo DVD na kojem se nalaze spotovi te nekoliko nastupa u popularnoj emisiji “Top of the Pops”.
{youtube}xIx2X8MSZF4{/youtube}
 
U trenutnoj postavi The Orba se nalaze  Alex Paterson i Thomas Fehlmann koji ni sada ne miruju jer rade na drugom zajedničkom albumu s Leejem “Scratch” Perryjem te na operi naziva “Moon Building”.
{youtube}rXUq3UinznI{/youtube}
 
Box set izlazi 7. listopada, a The Orb je najavio slavljeničku turneju diljem Velike Britanije tijekom jeseni, ali ni blizu naše regije.

 

 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2