Skip to main content
  • Charles Webster
  • 27.10.2010.

Charles Webster: njegova djela govore sama za sebe

Nakon debi izdanja za Miso Records u 2009.g. ekipa producenata koji se potpisuju pod pseudonimom Version donosi nam novu "rundu" inovativnih zvukova.

Piše: 

Naslovna foto

Charles Webster

Četiri produkcije radnog naziva "Nothing" za Miso 012 stvorili su Charles Webster, Martin 'Atjazz' Iveson i vokal, Emilie Chic čime nastavljaju svoj put u sferi potpuno kvalitetne avanturističke, moderne, deep elektronike, orjentirane isključivo za plesni podij.

Na ovo izdanje obratili smo posebnu pozornost jer ga izdaje otac deep housea Charles Webster , autor nekih od najvećih house singlova svih vremena ("Sense of danger", "Want me like water"), koji je prodao preko 150 000 nosača zvuka te spada u malobrojne producente koji postavljaju nove standarde unutar žanra.

Dolazi iz Nottinghama te je njegov prošlogodišnji nastup u zagrebačkom Sirupu okarakteriziran i stavljen u rubriku "najboljih".

DJ i producent je već više od 20 godina, surađujući s poznatim vokalima poput Terra Deva, Robert Owensa i Tracey Thorn, a istovremeno je radio i remixe za neke od najpoznatijih hitova proteklih godina. Charles također izdaje na Ben Watt-ovoj (Everything But The Girl) Buzzin Fly etiketi. Unatoč brojkama koje govore o njegovoj veličini, i činjenici da svira na svim kontinentima, Charles nikada nije postao dio mainstream pop svijeta, jer je umjesto medijskog eksponiranja, odabrao da njegova djela govore sama za sebe.

Tako i u ovom radu ništa ne ometa mnoge elektronske žanrove da se nadopunjuju jedni uz druge. Deep, soulful, techy zvuk koji stvara poseban ugođaj u ambijentu ili na plesnom podiju, fini instrumental i lijepi glas od Emilie Chick rezultiraju s tri dub verzije i full vocal mix na ovoj ploči.

Presence, Boy, The City Of Angels, Colourful Karma, DJ Profile, Furry Phreaks, Good Together, Jorge Felucca, Love From San Francisco, Megatonk, Mendocino, Natural, Positive, Sine, Starpeace, Together Trax, Unique , Yukon, DJ Boom, Hot Lizard, Lo:rise, Nice Psycho, Smooch, Symetrics, Taster's Choice, Version……..iza svih tih imena se krije lik i djelo Charles Webstera.

Iduće obrade ovog izdanja napravit će Atjazz, Fish Go Deep i Marlon D.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk