jamie jones

Jamie Jones otkrio strogo čuvanu tajnu

Utorak, 08 Svibanj 2012

Što više puta preslušate novi album Jamie Jonesa to će vam biti teže odabrati koju bi stvar izdvojili, jer cijeli album je jedan veliki superlativ u kombinaciji ritma, vokala i sampleova.

Prije nego dođe i u Hrvatsku i nastupi na Hideout festivalu preslušali smo njegov novi album "Tracks From The Crypt" u kojem je ovaj mladi Velšanin opravdao favoriziranja od strane kolega glazbenika svojim ranijim izdanjima za Freak n’Chic, Cocoon, Get Physical i svojim albumom prvijencem na Crosstown Rebelsu, te dokazao da je jedan od najboljih u ovoj igri.

Teško se pjesme s ovog albuma mogu opisivati riječima, ali se bez imalo pretjerivanja možemo služiti ovima: inspirativno, vrhunski i odlično!
Album sadrži u isto vrijeme underground beat dok posjeduje house melodije koje će uskoro postati prepoznatljive, a da se pritom ne izližu i dosade. Krenimo redom, od elektro clasha "City At Night featuring Surveillance Party" kojim Jamie pokriva svoju istraživačku stranu prelazimo na "Tonight In Tokyo featuring Luca C" koju će te nakon što je prvi put čujete definitvno svrstati u pjesmu kojom će te asocirati ovo ljeto, jednako kao i "Special Effect" koja je oružje iz kojeg ispaljujete pumpajući ritam i širinu osmjeha, a kako joj ime kaže specialni efekti mogli bi se naći i u torbama techno DJ-eva. "Mari 2d Underground" je buduća himna plesnog podija."Somewhere", "Paradise" i "Frequencies" zarazne su groovi nježnije melodije s isprepletenim ritmovima koji su očito bili inspirativna vodilja Jamieu tijekom produciranja ovog albuma. S pjesmom "Over Each Other featuring Livia Giammaria" vraća preokret na opasnije strastvenije ritmove i nema te sreće nego da vam DJ u vrućim ljetnim danima negdje pred zoru probudi sva osjetila upravo ovom pjesmom.

Posljednje dvije pjesme "Havana Good Time" i "The Lows" ispoljavaju svu širinu koju elektronska glazba može imati ukoliko joj se prepustite.

Situacije, događaji i zvukovi koji su inspirirali Jamiea da napravi ovakav album omogućuju slušatelju da osjeti svaki takt i bit elektronske glazbe i bude sretan što je odavno u nju zaljubljen. Jamie kaže da je ovo kolekcija njegovih najdražih i dosad neobjavljenih pjesama koje je čuvao kao tajno oružje u posljednjih pet godina. Uz neke nove ritmove koje sad preferira savršeno se sklopila cjelina koju čini njegov drugi studijski album.

U protekloj godini Jamie Jones imenovan je najboljim Deep House DJ-om i remikserom 2011. prema DJ Awards Ibiza odabiru te jednakom titulom od strane DJ Mag  i Mixmag časopisa i portala, kao najboljim DJ-om godine od strane Resident Advisora.

Jamie Jones otkrio strogo čuvanu tajnu