Skip to main content
  • 26.11.2016.

Kodin stiže s Soloist EP-em!

Neke su stvari bolje u međuigri s drugim iako ih možeš sam, za neke trebaš tuđu dušu i mišljenje, no samo ponekad muškarac mora obaviti ono što muškarac mora sam.

 
Tako je i gospodin Filipović, imena Dinko tebi kada se miksete upale poznatiji kao Kodin, uhvatio jednu soloističku struju na trenutak izdavanjem novog istoimenog EP-ja za Untied Records. Bliži se deset godina u glazbi u kojima si ga mogao naći kao sidra baca na etiketama kao što su Bad Taste Recordings, Eatbrain, Mindtech Recordings, Close 2 Death Recordings, Break Fast Audio, Macabre Unit Digital, Untied Audio, Ammunition Recordings, Subculture Music, Ascenzion Records, Nocid Business Recordings, Deep, Dark & Dangerous, Geenger Records, 7 Hard…

 
Kada priupitaš nekoga tko je u kuži tko je Kodin vidjet ćeš da mu se zacakle oči dok ti govore da je on jedan od najesencijalnijih domaćih drum&bass DJ-a i producenata. 2007. priča službeno započinje izdavanjem prve drum&bass vinilke "Girl in a Delirium", da bi prvi EP nastao dvije godine kasnije za talijanski Subculture Music. Godine između bile su glasna kakofonija rada, plesa i hrpe dobrih izdanja poput suradnji s Diyalom na "Manwhore" i "Can`t Make Me", "Binary" remixa britanca Diodea, potom novi EP "You, Me" za britanski Close to Death Recordings, "Rockin'" sa What The Funk suradnjom…. 2015. je udarila sa sjajnom suradnjom bok uz bok bosanskom Bilainom na traci "Feeed For Speed" za "Colonize EP", koji se u dva dana popeo na prvo mjesto Beatportove top 100 releases ljestvice.

 
Tip koji je započeo u hip-hopu, trip-hopu i tech-houseu neumorno je istraživački nastrojen i ne zanima ga svetost rubnih margina žanrova, pa će ga današnje produkcije uglavnom zateći kako se bavi alkemijom zvuka u  neurofunku, techstepu & minimal drum & bass-u. Domaćoj javnosti poznat je i kao dio Jabbatona i karlovačkog LED kolektiva te kao i jedan od organizatora hrvatske DNBKonferencije, dok su ga slušala pozornice Terranea, Seasplasha, Illectric Funka, Consusiona, VuBassa, Dirty Beatz, Drop Sensei-a na području Srbije, DNB Sessionsa, Fall Festa, Dirty Old Festa, Pistolera…

 
Ovaj svestrani, neumorni perpetuum mobile, s energijom bubnja i bassa u venama, 18. studenoga sjeo je još jednom na Untied i izdaje jedan od svojih najdužih EP-ja. Peterotračnu posvetu ugodnog uživanja u samoći. Soloist EP dolazi s naslovnom trakom uz dodatak traka OPB, Tapija, Consonant i OPB u Nurve remixu. A ti si dragi naš vječno zvučno znatiželjan, sam ili u društvu, slobodno po dodatak u osobnu audioteku skokni ovdje. Sjajna vam bila subota, poslušajte nešto novo, budite nam slobodni i plesni!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk