Skip to main content

Korak ispred vremena – Moby

"Destroyed" je kreativan, besprijekoran, jedinstven, ekskluzivno osmišljen deseti studijski album Mobya koji pomiče granice glazbe i multimedijalnih mogućnosti. Prilikom predstavljanja novog materijala Moby je pokrenuo "microsite" na adresi destroyed.moby.com na kojoj ekskluzivno možete poslušati novi album i pogledati kolekciju fotografija načinjenih u različitim situacijama na svim kontinentima naše planete.

Piše: 

Naslovna foto

Moby


U suradnji s vodećom audio platformom SoundCloud i besplatnom iPhone aplikacijom Instagr.am Mobyev web site ima potpuno interaktivnu mapu svijeta na kojoj su označeni njegovi važniji nastupi. Klikom na svaku točkicu otvara se fotografija napravljena u 2h ujutro u pojedinom gradu gdje je nastupao. Također ostavljen je i njegov osvrt na fotografiju / trenutak u kojem se dogodila.

Lutajući gradovima, boraveći sam u hotelskim sobama na turnejama, često je proučavao svijet oko sebe, napuštene kvartove ili prazne ulice, duge besane noći ili kišna jesenja jutra svjetskih metropola kratio osmišljavajući svoj deseti album te kreirajući fotografije koje bi obilježile određeni trenutak.

Svojim fanovima omogućava interaktivno služenje web stranicom dok preslušavaju album. Potrebno je skinuti program Instagr.am te instalirati besplatnu iPhone aplikaciju istog naziva te započeti s kreativnošću. Pokušajte napraviti svoj Destroyed album – fotografirati grad, kvart, napuštenu ulicu u 2h u noći te putem SHARE opcije ove aplikacije uploadati fotografiju na Mobyev site. Prilikom slanja fotografije obavezno koristite naziv "#destroyed".

11. svibnja napravljena je izložba fotografija i objavljena knjiga o Mobyu u New Yorku a 12. svibnja krenula je izložba "Destroyed: Photographs by Moby" koja do 26. lipnja prikazuje fotografije načinjene u tim jutarnjim satima.

Album "Destroyed" dolazi na CD-u, vinilu i digitalnom formatu s 15 produkcija. Glazba je puna atmosferičnih i dekoncentrirajućih elemenata s mnogo melodija koje mozak potajno može podnijeti. Glazbu je producirao i napisao Moby a mixao Ken Thomas.

Mobyeva prva kolekcija fotografija sadrži 55 radova napravljenih iza kulisa. Kad se ugase mixer i playeri, zvučnici, reflektori i kad publika ode, Moby odlazi na odmor u hotel, priprema se za iduće putovanje i slično. Fotografije su naslikane u neobičnim trenucima Mobyeve nesanice obično oko 2 sata u noći tijekom boravka u hotelskim sobama. Neke fotografije prikazuje momente u čekaonici na aerodromima ili čekanje nastupa u backstageu.

Možda život glazbenika iz daleka izgleda veličanstven, ali u stvarnosti je to mnogo odricanja, uzbuđenja, depresivnih i veličanstvenih momenata. Glazbenici koji su često na turnejama žive nomadskim životom a kombinacija glazbe i knjige fotografija koje je proizveo Moby, vjerno prikazuju osjećaj jednog vrsnog umjetnika da svoj život prikaže publici kako on u realnosti i izgleda.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop