Skip to main content
  • 23.07.2016.

Ljeto uz zvukove tamne elektronike Le Chocolate Noira!

Sisačke ulice plodno su tlo za uzgajanje elektroničkih srdaca, pa je tako na panorami industrijskog grada oblikovan još jedan set neurona koji pripada gospodinu Jasminu Yasu kojeg poznaješ bolje pod imenom Le Chocolate Noir aka Honored Matres.

 
Početak posljednjeg desetljeća 20. stoljeća već si ga mogao pronaći u gužvi floora, a u novom mileniju seli za pult i studijske mašine. Nakon pet godina učenja i upijanja 2005. donosi i prve samostalne produkcijske radove. Eklektičan, neobičan, poput vrane koja skuplja disparatne objekte sjajnog oko sebe, ono što stvara sam opisuje kao tamnu/noir elektroniku koju prereže kojom zrakom svjetla neočekivano lakog hita, jer mrak, da bi bio u potpunosti doživljen, treba svoju polarnu suprotnost. Ista logika prenosi se i na produkcije i live nastupe koji su jednako prikladni za klupske i koncertne lokacije ili bilo koju točku na klackalici između.

 
S svojim otiskom na labelima kao što su Attractive!, Bordello A Parigi, Soundtravels, Romance Moderne, Creme Organization, Basic Unit Productions, Adriatiko, Home Made Electronica, NAUK i Wave Record, Frigio, Kraftjerkz i Return to Disorder, kao meštar Disco Panonie, koja je na Intergalactic FM-u nedavno proslavila 200 epizodu, i dio zagrebačkog bRave kolektiva, ni ovo ljeto nije iznimka za nemirnog hiperproduktivca.
 
Nakon izlaska dvostruke 12" na Kraftjerkzu i izdanja na Return to Disorder kao i VA kompilaciju na Gooiland Elektro labelu, ovaj tjedan je začinjen izlaskom novog EP-a "Transform". Transformacije su promijenjivo i mutirajuće zasjele ne Frigio Records, a stižu s remikevima Junea i Cute Heels u lilmitiranom izdanju od 200 vinilki. Dosadašnja ovogodišnja izdanja plodne radionice tamne viskozne slatke elektronike uhvati na linkovima niže.

 
Frigio:
Kraftjerkz:
Return To Disorder:
Gooiland Elektro:
Adriatiko (digital release):
 
Kao iskusni krotitelj radio valova Jasmin zna da je podcast srce i duša beata, čist, prekrasno uređen neprekinuti punkt glazbe koju voliš, pa vrlo rado i svoje ekspertize upliće u ovaj način doživljavanja glazbe. Osjećaš li se stoga u subotnjem popodnevu baš željan jednog finog podcast sessiona izvoli, navrati niže. Poslušaj sve ili zaigraj jedan ruski rulet. Ovdje je svaki ubojit! Sretni vam ljetni dani stvoreni za uživanje!

 
Podcasts:
Trzecia Fala Poland:
Brokntoys UK:
Phormix Greece:
U-Bahn Greece:
Klubikon Croatia:
Klubska Scena Croatia:
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2