Skip to main content
  • Michael Cassette

Michael Cassette – Temporarity (Anjunadeep)

Michael Cassette je producent elektronskog zvuka iz Finske koji želi ostati anoniman a kreira glazbu inspiriran 80-tim godinama prošloga stoljeća.

Piše: 

Naslovna foto

Michael Cassette

 

On je našao utočište u svom studiju, gdje uživa u neonskoj svjetlosti spajati retro melodije, te stapati klasične analogne ritmove.

Otkad je napravio "Shadows Movement" u 2007.g. dobio je mnoštvo pohvala. On je ujedno i favoriziran od strane Eric Prydza, James Zabiele, Laurent Garniera i SOS-a koji su ga opisali sposobnim da iskaže svoj jedinstveni talent u kojem transformira glazbene momente iz prošlosti u trenutačnu klubsku magiju. Svjetski muzički magazini daju mu veličanstvene osvrte, dok etiketa Anjunadeep nastavlja veličati svog novog i obečavajućeg studijskog talenta.

Michael Cassette, ime je o kojem ćemo još mnogo toga napisati, a vjerojatno ga uskoro i slušati na nekoj od HR ljetnih klubskih lokacija.

Album "Temporarity" opet je inspiriran 80-tim godinama a donosi presjek življih zvukova iz tog doba. "Med za uši", mogli bismo slobodno opisati svaki novi uradak s ovog albuma nakon što smo preslušali prom-ice. Kako opisati solmizaciju gospodina Cassettea u jednoj riječi – svemirski progressive boogie, melodični disco, s mnogo vokala i hipnotičkih synth-pop elemenata.

Michael nas je doslovno očarao svojim izražajnim mogućnostima. Nakon Circulationa, Eric Prydza, Deadmau5a, Michael Woodsa i Garniera ovo je iduća lektira za koju se toplo nadamo bit će prepoznata i od Vas čitatelja.

{youtube}bnDJzOmvNvw{/youtube}

Tracklisting
1. My Name Is Michael Cassette
2. Shadows Movement
3. Crockett’s Theme
4. Through The Windows
5. Magneta Sunset
6. Ghost In The Machine
7. Pangaea
8. Kilimanjaro
9. Nevermore
10. Carpe Diem
11. Zeppelin
12. Funeralia – Farewell To David

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web