Skip to main content
  • 30.03.2016.

Novi dodaci diskografiji Le Chocolat Noira!

Industrijska pozadina Siska nalikuje domaćem Detroitu i Petrijeva je posudica koja postaje hranjiva podloga za neuobičajene glazbene izričaje, jer nitko ne postoji kao monomer izdvojen iz polimerizacije sa svime onime što voli.

 
Le Chocolate Noir tako već početkom 90-ih poklanja svoje noći bogovima elektronike na domaćim podijima nebi li ga prelazak tisućljeća zatekao kao novaka za pultom. 2005., s pet godina staža ponad podija, rezultira i stvaranjem prvih traka i definiranjem svojih vlastitih zvučnih pejzaža koji će ga slijediti dalje kroz karijeru.

 
Za razliku od onih koji kuću grade na stijeni jednoga pola, Le Chocolat Noir sam svoju elektroniku voli gledati kao gorko-slatku kombinaciju tame i svjetlosti. Duboki mračni beat iz nešto opskurnijih i neistraženijih zakutaka u klinču je sa svjetlom pokojega hita. Zanimljivo ove disparatne sfere uvijek naposljetku stvore logičnu cjelinu u kojoj svaki element naglašava onaj drugi.
 
No nova godina donijela je i nova izdanja, jer neumorni metronomi ne staju nikada. U siječnju je tako za Kraftjerkz nastala vinilka u kojoj je na jednoj strani izdanje Le Chocolat Noira, a na B strani dvije stvari nastale pod aliasom Honored Matres.
 
Za disidentski revolucionarni entropijski Return to Disorder na B stranu smješta trake naziva Tanka linija – Just  Little Bit More i Dressed In Black (feat. Sven,) koje je masterirao Zarkoff, a odjeven u crninu stiže i sa svojom vlastitom video manifestacijom.
{youtube}b_XHZZKNYdQ{/youtube}
 
Ljubitelji gorčine i slasti Le Chocolat Noira mogu oduševljeno pljeskati (ili u muškoj varijanti kimati glavom u odobravanju) jer kroz nekoliko dana možemo s Gooiland Elektra očekivati kompilaciju "Noblesse Oblige" na kojoj adresu pronalazi i "Appartenance" gospodina Noira, a kompilacija će bit jedna od onih rijetkih za koje si misliš "Zaboga, što bih volio imati jednu ovu" jer stiže u limitiranoj seriji od 250 kopija. No da bi travanj uz zazelenjenje i buđenje hiberniranog života bio još bolji možemo očekivati i novi EP s Frigo Recordsa, no o tome više podataka uskoro.
 
Za info o svim nadolazećim podcastima i generalno jedan surf valom ove specifične glazbene estetike skokni ovdje. Pođete li koji puta na međuplanetarnu vožnju Intergalactic FM-om nabasat ćete na zvučni val Disco Panonie čiji je predani meštar parade već preko pet godina. Sve starije epizode možeš uhvatiti ovdje za jedan od onih dana kada odlučiš ostati sam sa sobom i uroniti u potpunosti u nešto što voliš.
 
Da bi ljubav postala praksa Le Chocolat Noir stiže i na glazbenu sjajnost koja jest KS Takeover koji u naklon domaćoj sceni smješta naše, korijenima za Sisak vezane, u jedan ugodni Skwhat, gdje mu se pridružuju Zarkoff s kojim stvara Electro City projekt, Omar, Emphatic Affinity i Kristijan Kozlowsky. Pa navrati! Biti će mraka, svjetla i svega između!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2