Baner
Tresor Records

Pacou - Universal Movement (Tresor Rec.)

Četvrtak, 28 Srpanj 2005
Pacou je definitivno jedan od vaznijih artista na respektabilnom berlinskom labelu Tresor. Uzevsi u obzir da je Tresor oduvijek sinonim za vizionarski techno, house i electro, i ova ploca potvrduje tu vec svima dobro znanu cinjenicu: Tresor rules :) Ovaj 12inch je izdan 1999. godine pod kataloskim brojem Tresor.112. Prilicno stara ploca, no to ne umanjuje njenu vaznost kao solidno ostvarenje konceptualnog techna koji i dan danas 'pali'. Prva stvar na ploci je 'Next' koja je nadasve zanimljivo konstruirana. Zbog nemale kolicine crackle-a i static noise-a ova uvodna stvar nosi neki vintage feeling. Odlicne dvije glavne sekvence u ulozi nekakvih, rekao bih, low-fi syntheva koji svojom dubinom i sofisticiranom izradom cine ovu stvar nezaboravnom, a tromi kick daje pjesmi kontrast prema uzurbanim sekvencama, koje su, cini se, uvijek korak ispred njega. Ova stvar je zapravo rework stvari 'Dawn' sa Pacou-ovog 'No Computer Involved' albuma iz 1998. godine. Excellent.

'Patterns of force' je minimalniji techno koji se bazira iskljucivo na ritmu. Napravljen je u prepoznatljivom Pacou stilu. Jednolican aranzman popracen suptilnim promjenama.

'Maniac love' je netipicni techno inspiriran japanskim devijacijama techna. Naizgled kaotican, no vrlo smislen i skladan u svom svojem kaosu. Ova stvar uopce nema razvoja, niti aranzmana koji se ocituje u necem drugom osim mutiranja hi-hatova i snareova. Jedini not-so-good moment na ploci.

'Zen' je okarakteriziran suptilnim dub elementima, nelinearnom kicku i nemirnim hatovima. Odlicna stvar za zakljucivanje ploce koja odrazava fundamentalni koncept iza Pacou-ove glazbe. Well done mr. Pacou.

Autor: Mario ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) Pacou - Universal Movement (Tresor Rec.)