Skip to main content
  • 24.09.2016.

Petar Dundov i remix pod kontrolom!

Pitaš li tko je Petar i kome Petar plete petlju u domeni elektroničkog odgovor je "tebi i svima onima uštekanim u elektroničko", a "Tko" dio pokrivamo dodavanjem prezimena Dundov!

 
U svakoj zemlji se u glazbenom s vremena na vrijeme pojavi netko tko sluša sasvim svoj beat, ne zanima ga pretjerano kuda ide struja već se njiše na unutarnji sasvim sebi specifičan metronom. Pa je s domaćeg tla to upravo Petar kao najbolji domaći izvozni proizvod, sklon eksperimentalnim i neuobičajenim zvučnim pejzažima. 

 
Rođen ranih 70-ih na zagrebačkim ulicama već je preko 20 godina jedan od potpornih stupova na kojima počiva domaći techno. Uspeo se na pozornice festivala kao što su “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”, te zasjeo za pult klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse", Space”, “Tresor"… Već deset godina ljubuje s golemim belgijskim labelom Music Man, a za Millsov Tomorrow izdao je ujedno i mini LP "Sculptures", dok u diskografiji stoji preko pedeset izdanja i pet punokrvnih albuma koji istražuju glazbene margine u maniri glazbenika poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea.
 
No uz sposobnost stvaranja apsolutno novog Petar nosi još jednu supermoć u CV-u a to je sposobnost da uzme, već postojeće, poput inženjera ga razlomi, izvrti, mutira i presloži u sebi svojstveni sonorni zapis koji još uvijek čuva dušu originala pa je tako na red stigla i traka "Under Control" Michaela & Levana i Stivena Rivica, izdana 22. kolovoza s Kunai Recordsa, a stiže uz remixeve Petra Dundova i C-Jaya.

 
U ovoj novoj traci trijada Michelela, Levana i Stivena Rivica vraća se na ishodište i epicentar uranjajući u deep progressive house uz naramke basa, meke prelaze, efemerne vokalne linije i metalne šiljke koji donose dozu uzbuđenja. No Dundov, kojem je ovo ujedno i prvo pojavljivanje na Kunai Recordsu, preuzima traku ne bi li je uzeo za ruku i odvelo u ponešto hipnozom više natopljeni dublji dio bazena. Započinje techno pulsiranjem koje te usisa, očisti nered u glavi i fokusira te u jednu točku plesne pažnje. Glavni motivi breaka ostaju u centru sposobni zasjati punim potencijalom i ukrašeni štukaturom meditativnih metalnih zvukova. Pa kako zvuči progressive house provučen kroz Petrovu techno prešu baci uho niže!
{youtube}bCovGeMM5vI{/youtube}
 
PETAR DUNDOV
 
………………..
MICHAEL & LEVAN.
 
————-
STIVEN RIVIC
 
———————
Kunai Records
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2