Skip to main content
  • 27.09.2016.

Prvo izdanje na vinilu za THANQ Marine Karamarko!

Tvoja divna gospođa majka je bila u pravu. "Hvala" zaista jest jedna od najvažnijih riječi koja postoji u jeziku, usporediva jedino s još dva člana trijade – "Molim te" i "Oprosti".

 
Kako odrastaš ovaj trijangl važnosti jezika se širi dalje na pouke odgovornosti, srca i samoodržanja kroz "Volim te", "Obećajem", "Ne"… No mi smo danas ovdje baš zbog manifestacije zahvalnosti za sve ono lijepo što život i ljudi s kojima ti se put prekriži nude. Marina Karamarko je tako u svemu onome što čini zvuk neprekidno zapletena već čitavo desetljeće i tko bi rekao da je prošlo već gotovo dvije godine od kada je ponosna matrona THANQ labela koji napokon dobiva svoju dugo očekivanu vinilku.

 
Naziva koji sugerira čežnju ili ona mekana lijena popodneva uz iznenađujuću bliskost koja procuri iz drugoga, EP je naziva "Come Closer", a bliže svemu čemu blizu želiš biti dolaziš kroz četiri trake – dva originala gospodične Karamarko same i dva stručna remixa.
 
Prva Marinina traka, koja emulira naslov samoga EP-ja, u mixer je stavila duboki hipnotički zvuk s teškom bass linijom, začinjenom mračnim, naoko prijetećim, vokalom koji služi kao onostrani narator njena glazbenog stila, zakopanog duboko u podzemlju undergrounda. Naredna traka, natopljena emocijom izmicanja kada ti je nešto nadomak ruke, "Can't get you", iako ona kojoj ne nedostaje težine i mesa na tetivama beata kao u prvoj, ipak je na momente ispresijecana nježnijom emocijom.

 
Po remix dužnosti s nama su jake sile elektroničkog, strujni meštri Marwan Sabb (SCI-TEC, Insomnia Rec.) i Reelow ( Solid Grooves, Moan). Marwan će te tako svojom interepretacijom povesti niz dub techno autoput, s kukama koje će ti se zakačiti u uhu još satima i beatovima koji te gledaju tamo negdje iz mračnog zakutka prostorije, dok će Reelow zalutati u ponešto optimističniji i melodiozniji jazzy tech groove.
 
Kada bi prolistao rječnik po zadatku da nađeš tri epiteta za prvo THANQ vinilno izdanje zaustavio bi se na – neobično, dinamično i oštro. Na temporalnoj liniji s druge strane zaustavi se na 17. listopadu kada ćeš sa smiješkom na licu prvi puta moći držati "Come Closer" EP u rukama.
 
 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop