Skip to main content
  • Sandy Rivera
  • 19.11.2010.

Sandy Rivera & Rae – Hide U (Defected)

Prošlo je točno desetljeće od kada je grupa Kosheen prvi put eksplodirala na sceni sa pjesmom "Hide U", ali u novije doba gubi se svaki trag ovom izvrsnom radu.

Piše: 

Naslovna foto

Sandy Rivera

Glazbeni aranžman Sandy Rivere i vokal od pjevačice Rae iz Defecteda (koja upravo 20.11. -subota- nastupa u zagrebačkom Lemonu) pretvaraju ovu deep majstoriju u puno plesnije oružje jednog DJ-a.

Sandy Rivera je hitom “Finally”, krenuo uzlaznom putanjom u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Single je izdan pod pseudonimom The Kings of Tomorrow. Muzički magazin Muzik Magazine ga je izglasao za pjesmu godine, obišao je cijeli svijet, a izdani su i remixi od strane majstora kao što je Danny Tenaglia. Njegova karijera je dalje cvjetala sa izdavanjem kompilacija “The Kings of Tomorrow Sessions, Vol. 13” za Ministry of Sound i “Sandy Rivera – In The House”, sa dugogodišnjim pratiocem Defected.

Rae je jedna od rijetkih žena koje su usavršile umjetnost kombiniranja "live" vokala preko house podloge koju sama i mixa. Svojim glasom tako je uspjela jako dobro nadomjestiti original koji potpisuje Sian Evans iz Kosheena.

Remix je radio francuski glazbenik novog vala Norman Doray, inače producentski partner Arno Costa. Njegov doprinos ovom aranžmanu je glazba nove generacije – vožnja kroz trancey, big room, progressive zvuk, dok tipični deep house remix koji karakterizira ozračje New York-škog housea donosi Quentin Harris. Dodajmo ovim remixima i dva od Sandy Rivere; prvi je "club mix", a drugi tech-house "razbijač" napravljen uz pomoć producentskog partnera C. Castela.

Remix Norman Doraya poslušajte putem Soundclouda, ili Beatporta.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk