Skip to main content
  • orb lee perry

Suradnja godine?

Ovaj je album ujedinio dvije generacije duba, onog koji je izrastao iz 60-ih i 70-ih i bio pod utjecajem reegeea i ovog iz našeg stoljeća kojeg je oblikovala elektronika.

Piše: 

Naslovna foto

orb lee perry

Suradnja grupe The Orb tj. Dr. Alex Paterson i Thomas Fehlmann s čovjekom koji je producirao Bob Marleya počela je još 2004. no tek je sad realizirana na zajedničkom sci-fi albumu koji je nazvan „Observer in the Star House“.

Ideja o albumu „Observer in the Star House“ inkubirala je u glavi Dr. Alex Patersona, preostalog osnivača grupe The Orb i dub-legende Lee "Scratch" Perryja više od osam godina prije nego je ujedinila umjetnike na početku ove godine u Berlinu gdje su u studiju snimili albuma s 11 pjesama. Dvojcu se pridružio dugogodišnji suradnik Orba, Thomas Fehlmann, vokalni inženjer Tom Theil te Tobias Freund. Rezultat malo podsijeća na materijal Thievery Corporation, no Perry je bio toliko uzbuđen kad su ga snimali da je vokale za četiri pjesme snimio u jedno poslijepodne.
{youtube}yNWBA-pNPWM{/youtube}

Na albumu se nalaze osim originalnih pjesama i dvije obrade pa je pjesma "Little Fluffy Clouds" preformulirana u "Golden Clouds" i "Police & Thieves".
lee scratch perry

Tracklist:
01 – Ball of Fire
02 – H. O. O.
03 – Man in the Moon
04 – Soulman
05 – Golden Clouds
06 – Hold Me Upsetter
07 – Go Down Evil
08 – Thirsty
09 – Police & Thieves
10 – Ashes
11 – Congo
Bonus Tracks:
12 – No Ice Age (Bonus Track)

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web