Skip to main content
  • alt
  • 8.11.2014.

Umek iznova na Toolroom Records

Iz susjedne nam Slovenije izraslo je jedno veliko ime techno i tech-house scene. S preko dva desetljeća iskustva prisutan je na underground sceni od samih početaka.

 
Tijekom duge i nevjerojatno plodne karijere ovaj glazbeni perpetuum mobile nastavlja dalje nezaustavljivom snagom. Njegova su se izdanja našla na renomiranim labelima kao što su Toolroom, Intec, Spinnin’, Great Stuff, a na vlastitom imprintu 1605 odlučio se posvetiit prvenstveno mladim momcima i djevojkama koji tek traže svoje mjesto u ovome elektroničkom svemiru.

alt

 
Umek rijetko kada u potpunosti raspakirava kovčeg i sa stjuardesama je na ti. Nemiran duh, vješte ruke i otpornost na jet lag doveli s ovog gospodina za pulteve u nekima od najvećih pa ga se moglo poslušati i u Spaceu, Ministry of Sound i Pachi a ako razrolate papirus suradnji uočit ćete i imena kao Pleasurekraft, Jay Lumen, Uto Karem, Stefano Noferini, Olivier Giacomotto, Siwell i Simon Doty.
 
Od 2010., kada je potpisao za Toolroom Records, izdao je više od 25 traka i dvije kompilacije. Treća, ‘Toolroom Presents: UMEK’ načinjena je kao poprečni presjek njegova najboljeg rada i kolaboracija s Grooveboxom, Beltekom, DJ Danom i Mikeom Valeom. Kompilacija službeno izlazi 10. studenog i na njoj ćete također moći čuti i preradu Fedde Le Grandova hita “Metrum”  i Toolroom klasika kao što su ‘Unclear Mechanics’ i ‘Love To Dance’. Lijepo je ponekad pogledati preko ramena i napraviti rezime onoga što stvaraš. Bacite oko na puni tracklist i enjoy!
 
UMEK & Groovebox – Cause And Effect
{youtube}lW0hWweOGaA{/youtube}
 
UMEK – Unclear Mechanics
{youtube}0XhLsOrh9wE{/youtube}
 
Fedde Le Grand – Metrum
{youtube}QNlp0h28wcw{/youtube}
 
UMEK – Jack The Groove
{youtube}hwGXMY3EUb8{/youtube}
 
UMEK & Beltek – Let The Bass Kick 
{youtube}8JRJ0cXHwNA{/youtube}
 
UMEK – Love To Dance
{youtube}VXiuFokENRo{/youtube}
 
UMEK vs DJ Dan – Mighty Wind
{youtube}TuZtnVWCiCo{/youtube}
 
UMEK – One More Sound
{youtube}ChrEbYn1K5A{/youtube}
 
UMEK & Beltek – Out Of Play
{youtube}flwm07ivsK0{/youtube}
 
UMEK & Mike Vale – Fluid Feel
{youtube}PmvPaiPd5UQ{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2