Sjajnim nastupom New York Ska-Jazz Ensemble otvoren 17. Seasplash festival

Četvrtak, 18 Srpanj 2019

Sinoćnjim nastupom šestočlane koncertne atrakcije New York Ska-Jazz Ensemblea, domaćeg reggae benda Brain Holidays, te selektorskog dvojca Bass Culture Sound System, na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku otvoren je 17. Seasplash festival.


Više od 50 glazbenih imena, te publika iz cijele Europe pristiže u Šibenik ovaj tjedan na Seasplash festival, koji će se od 18. do 21. srpnja, prvi put održati na rtu i području nekadašnjeg autokampa Martinska, direktno preko puta povijesnog Grada. Jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala tako ove godine po prvi mijenja lokaciju, i za razliku od dosadašnje Pule, seli na jug i otvara novo poglavlje povijesti.


New York Ska-Jazz Ensemble. Foto: Tomislav Sporiš

Lee "Scratch" Perry, Adrian Sherwood i Mad Professor - trio još uvijek aktivnih legendi duba i reggaea nastupit će na glavnoj pozornici 17. Seasplash festivala, a Martinska, kao nova lokacija festivala, će za svoju premijeru ugostiti sami vrh svjetske bass glazbe. Uz njih je trebao nastupiti i Scientist, još jedna dub zvijezda, ali na žalost zbog nemogućnost dobivanja vize nastup je otkazan.


Bass Culture Sound System. Foto: Tomislav Sporiš

Uz glavne goste tu su još i veseli petočlani ska dub bend Dub Pistols, nezaobilazni regionalni hip-hop ambassador Edo Maajka, predvodnici britanske roots i dub eksplozije Vibronics te te još 40 drugih glazbenika. Uz četiri festivalske pozornice Seasplash nudi i besplatan kamp uz more, niz zanimljivih dnevnih radionica, dućan ploča, bazzar, glazbeni kviz, dnevne i noćne linije brodom iz Šibenika, a umjetnička kolonija ArtSplash osvježit će izgled Martinske.Seasplash je jedan od subjekata uključenih u projekt obnove Martinske kako nove festivalske destinacije u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom te Šibensko kninskom županijom. U dva ljetna mjeseca ova obećavajuća lokacija ugostit će šest festival te jedno jednodnevno događanje. Ulaznice za Seasplash festival!

Sjajnim nastupom New York Ska-Jazz Ensemble otvoren 17. Seasplash festival