Ugašena su svjetla Visualia festivala

Nedjelja, 22 Rujan 2019

Uz svitanje zore, ugašena su svjetla sedme edicije Visualia Festivala u Puli.

Ozarena lica brojnih posjetitelja činila su veliko zadovoljstvo svima uključenim u organizaciju ovog najvećeg festivala svjetlosti u široj regiji. "Jako sam zadovoljan kako je sve prošlo, ove godine smo se stvarno potrudili pokazati nove stvari i reakcije posjetitelja bile su odlične, odaziv je bio jak i posjećenost je bila na vrhuncu sve tri večeri. Želio bih zahvaliti svim partnerima, sponzorima i prijateljima festivala, posebice Gradu Puli i Turističkoj zajednici grada Pule koji su nam i omogućili jačanje umjetničkog programa kroz prezentaciju većeg broja međunarodnih umjetnika," istaknuo je Marko Bolković direktor Visualia Festivala.
 

 
Osim atraktivnih umjetničkih radova iz domene svjetlosne i audiovizualne umjetnosti, Visualia Festival ostavlja svakome u sjećanje nekog favorita, instalaciju, koja biva još dugo dio lijepih sjećanja i priča. Posjetitelj nosi sa sobom dojmove o viđenim umjetničkim i audiovizualnim djelima ali i o Puli koja sasvim drugačije sjaji tijekom tri dana svjetlosnog festivala. Uživalo se tako u svjetlosnim instalacijama, interaktivnim instalacijama, 2D/3D mapping projekcijama, svjetlosnim performansama i drugim djelima koje sve povezuje tema svjetlosti.„Visualia Festival je još jednom opravdao svoj status jako dobro posjećenog festivala ne samo od strane domaćih već i inozemnih gostiju od kojih su mnogi u Pulu došli upravo samo zbog održavanja Festivala,“ napomenula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.
Čaroliju svjetla stvorili su sudionici ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla, umjetnički kolektivi ili samostalni umjetnici iz osam različitih zemalja. Njihova djela očaravala su brojnu publiku koja je šečući obilazila svih osam animiranih lokacija. Bilo je doista posebno vidjeti Pulu okupanu svjetlima Visualia Festivala."Mislim da pričam u ime cijele organizacije kada kažem da smo prezadovoljni kako je sve prošlo. Napokon smo ostvarili cilj da zadržimo interes posjetitelja na jednako visokom nivou kroz sve tri festivalske večeri; predivno je bilo vidjeti gužve na lokacijama i, što je još važnije, zaista smo osjetili onaj predivan festivalski "štih" kada se ljudi druže  opušteno, neopterećeno i bez žurbe - posebice na Forumu i u Titovom parku. Predivno! Vjerujem da je tome pridonijela i ona "kad se male ruke slože", što smo postigli kroz partnerstva s manifestacijama Pula Marathon i 16. godišnjom ILA konferencijom," naglasila je Ivana Bolković.
Za sam kraj Visualia Festivala, Visualci su organizirali nezaboravan party uz plesne ritmove i mnoge svjetleće i UV rekvizite te UV bodypaint. Plesna zabava uz čak tri DJ-a trajala je do 5 ujutro u Wine baru Corcolo 17.Organizatori festivala su Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule. Osim njih, mnogi su još zaslužni za realizaciju ove sjajne manifestacije; pored festivalskih pokrovitelja Grada
Pule, Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije i Hrvatsku turističku zajednicu
, tu su i partneri i sponzori: Arena Hospitality Group, Arheološki muzej Istre, CIRCOLO - Zajednica Talijana u Puli, IDD Production, ARA Electronic, Medvid produkcija, MIJENA te medijski pokrovitelji Glas Istre, Regional Express, Tv Nova, Tv Istra, Radio Istra, Laganini FM, Radio Maestrala i Rovinj FM.


 

Ugašena su svjetla Visualia festivala