Skip to main content
  • 29.07.2017.

Video: Lawrence Klein na Big Burnu u Turskoj!

Pregaranje, izgaranja i inflamacija mišića i tetiva na podiju pod paskom Burna preselila se prethodnoga vikenda ni više ni manje no u Istanbul na Big Burn party, gdje je za pult stao i domaći ti Šibenčanin, ovogodišnji predstavnik hrvatske ne globalnom natjecanju, Lovre Kanjer.


U pričama tektonike onoga što zoveš planetom, Istanbul je jedini grad koji povezuje dva kontinenta balansirajući na oštrici Europe i Azije, u jednakoj količini moderan i sa srcem prepunih utjecaja istočnjačkih tržnica i otomanske arhitekture, jedini je grad koji je bio centar arbitrarnim kategorijama kršćanskog i muslimanskog. Bivši Konstantinopol već je poznat po noćnom naličju ovog bezvremenskog grada s poviješću u ulicama i budućnošću u očima njegovih stanovnika. Nitko ne partija tako kao Burn pa je Suma plaža bila adresa za čekanje jutara od 21. do 24. srpnja na Big Burn Istanbul.

Uz mirise noći, rahat lokuma, kože i povijesti na rasplesanu Suma plažu ukopao se i domaći ti Lovre. Gospodin Kanjer aka, u strujom natopljenoj domeni, Lawrence Klein, pridružio se ekipi burn finalista – turskom finalistu Furkanu Kurtu, Šveđaninu Peteru Ratkayu i francuskom Dualiticu (Mathieu-Marie Viricel) – koji su dobili priliku pokazati što mogu na turskom tlu.

Lovre je sin šibenskih ulica koji na scenu službeno gazi 2011. Pod aliasom Lawrence Klein u svojim setovima priča intrigante priče međuigrom deep housea i deep techna. Zvuk koji preferira je mračan i tajanstven, no simultano melodičan i progresivan, a početkom 2015. godine započeo je serijal mjesečnih podcasta naziva Deep Playground orijentiran na mračni i melodičan zvuk dok je sezonu 2014/2015 proveo kao rezident kluba Mangan (Šibenik) s kolegama Santiagom Batacostom i KeC-om.

Jedan je i od osnivača projekta Tour de Sound orijentiranog na pretežito house zvuk, a u sklopu nastupa s DJ kolektivom njegov nastup poprima vedrije zvukove kao što je house i nu-disco. U zadnje vrijeme intenzivno radi na vlastitoj produkciji koju prezentira kroz Deep Playground podcaste. Onaj koji je započeo put kao plesač u Haciendi i Aurori, u 2017. ujedno izdaje i prva dva EP-ja za Dewing Records i Happy Days Records. No danas si ovdje kako bi pratio svoje i radovao se njihvom uspjehu kaoda je tvoj pa okini startni pištolj radosti bacanjem oka na sminku nastupa niže.


Lawrence Klein je pak, priupitan od Klubske o iskustvu razvezao entuzijazam pa kaže:

"Odlično skroz, stvarno je super iskustvo i doživljaj svirati na tako velikom festivalu. Super mi je i svirka prošla jer sam imao dobar termin i dobio dosta dobrih komentara od ekipe tamo i onih iz Burna.

Eventualno mogu još dodati da je stage bio pun dok sam svirao, ekipa mi je stvarno sjajno reagirala. Philipp Straub mi je također kasnije rekao da sam im se skroz svidio i da sam dobro komunicirao s njima, i kako je muzika također bila dobra. Dao mi je i pohvale u vezi nastupa. Bilo je divno skustvo družiti se prije s Lucianom i biti s njim dok je svirao, pa je i on poslije došao i do mene dok sam svirao i poslušao me. Čitav festival, od organizacije do ekipe tamo, bio je prva liga.

Daljnji plan što se tiče Burna je da 18.08. opet putujem na Ibizu u top 16 i tamo će se onda nakon prva 4 dana znati koji je top 8, a onda još nakon 3 dana koja su top 3. U  završnom krugu će nam se pridružiti i Carl Cox kao mentor uz Luciana, Seth Troxlera, Loco Dicea i Pete Tonga. I to je to što znam za sad o Burnu. :)”

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk