Baner

Elektron Analog Heat

Četvrtak, 22 Prosinac 2016
Index članka
Elektron Analog Heat
Opis
Prvi dojam
Zaključak
Ukupna ocjena
Audio primjeri
Tvrtka Elektron
Sve stranice

UPS-om mi je stigla mala pošiljka koju očekujem par dana, mase tek nešto ispod 3 kg, zajedno s ambalažom. U ovoj je kutiji nešto potpuno novo iz radionice švedskih genijalaca. Sretan sam što ću ga napokon imati priliku i testirati. Kutija je odlično zapakirana i biti će mi potrebno nešto oštro da je otvorim...


Službeno je! Novi "objekt želja" zove se Analog Heat!

Pazi sad; Stereo processing unit s osam različitih analognih distortion krugova, analognim multimode filterom, analognim EQom, te digitalnim upravljanjem, Overbridgeom i high-grade konverzijom (2 in/out)!


SVI audio krugovi su 100% analogni!


Tvrtka koja je do sada isključivo proizvodila glazbene instrumente, preuzela je iz njih vlastitu patentiranu tehnologiju i konstruirala ono što nitko nije očekivao; najnapredniji analogni distortion unit ikad proizveden koji je ujedno i zvučna kartica, analogni multimode filter, s analognim equalizerom, digitalnim LFO-om. Digitalnim envelope generatorom i potpunom integracijom u vaš multitrack software (DAW)!Moderna glazba, u gotovo svim žanrovima ima nekoliko zajedničkih značajki: Jedna od najočitijih je svakako, kontrolirano izobličenje. Distorzija daje onaj "special flavour", individualnim instrumentima, grupama instrumenata, pa i cijelom miksu. U stereo domeni, mid-side, multiband...

Hej, kako se do sad nitko nije ovog sjetio??! Zaista! Jedan od najbitnijih procesa pri produkciji moderne glazbe gotovo da nema dedicated hardware-ski procesor. Producenti se snalaze koristeći gitarske pedale, overdriveane inpute na konzolama, vintage kompresorima, rackiranim preampima.. Plugini koji distorziraju, saturiraju, prljaju, prodaju se kao polubijeli kruh.... Kontrolirana distorzija je "novo crno"!

Stojim ispred kutije sa box cutterom i razmišljam gdje napraviti rez kako ne bih oštetio originalnu ambalažu ili sam uređaj!

OK, kutija u kutiji (unutrašnja je vrlo fancy, s ručkom za nošenje), stiropor, PSU, manual... Analog Heat! Uređaj je na stolu!