Baner
traktor dj app

Hoće li Traktor DJ zauvijek promijeniti način DJ-anja?

Utorak, 26 Veljača 2013

Dok se još uvijek svijet DJ-a bavi razdvajanjem na one koji glazbu puštaju isključivo s vinila i na one koji su objeručke prihvatili tehnologiju, na tržište je izašla aplikacija koja bi trebala potpuno promijeniti način na koji se DJ doživljava.

Već smo se ranije u prošloj godini susreli s novim pravilima igre koje je nametnuo Traktor 2+2 Channel Mixer i DJ kontroler koji su omogućili prihvaćanje CD-a i Vinyl Timecodoeva bez upotrebe DVS zvučne kartice. Sad se pojavom iPada i MP3 ponovno mijenjaju ta pravila.

Native Instruments, firma koja je proizvodi hardwer za DJ-e, izbacila je na tržište novu iPad aplikaciju Traktor DJ koja pruža mogućnosti koje su dosad bile gotovo nezamislive. Traktor je dugo vremena bio vrlo popularan u DJ svijetu, no sad je vrijeme da se taj isti traktor prebaci na tablet. Koje su njegove mogućnosti najbolje da provjerite u videu niže.Od sada tablet postaje instrument, a DJ osoba koja svira na tabletu, tj. tapka po njemu. Sad pokušajte zamisliti kako bi onda u skoroj budućnosti trebao izgledati nastup DJ-a na pozornici nekog partija ili festivala, zamislite da DJ sjedi i tipka po tabletu. Možda će sve ipak ostati u okvirima privatnih partija, kućnih zabava i aftera.

Proizvođač je ciljao na mlade DJ-e, na one koji vole glazbu, a nikad se dosad nisu okušali u DJ-anju i sve one koji ne znaju od kud bi trebali početi. No ne samo za njih, jer ga koristi i Richie Hawtin pa u sljedećem videu pogledajte njegovu praktičnu namjenu.Dosad najrazvijenija iPad aplikacija za DJ-e košta £13.99.

Hoće li Traktor DJ zauvijek promijeniti način DJ-anja?