Baner

Velika zapljena droge na festivalu u Tisnom

Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018

25. kolovoza u 19.45 sati, u Tisnom u neposrednoj blizini ulaza u tamošnji autokamp u kojem se održava festival elektronske glazbe (Dekmantel Selectors op.a.), policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave Šibensko-kninske uočili su osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka u kojem je kao vozač zatečen 30-godišnjak, a kao suvozačica 25-godišnjakinja, dok je u neposrednoj blizini zatečen 21-godišnji izraelski državljanin.


U unutrašnjosti vozila je zamijećeno više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogama, zbog čega su svih troje navedenih dovedeni u prostorije policije, a vozilo je također prepraćeno u krug ove Policijske uprave. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak po prethodnom telefonskom kontaktu došao do osobnog vozila u kojem su bili 30-godišnjak i 25-godišnjakinja u namjeri da od njih kupi drogu marihuanu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku je 26. kolovoza, uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria koji je reagirao na prisutnost droga u vozilu i apartmanu, izvršena pretraga vozila, kao i pretraga apartmana u Murteru kojim se koriste 30-godišnjak i 25-godišnjakinja. Tom prilikom su spomenuti 30-godišnjak i 25-godišnjakinja policijskim službenicima izručili 572 tablete i osam polovina tableta amfetamina tzv. ecstasy, 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina, 98,1 gram kokaina, 487,5 grama hašiša i 31,2 grama droge amfetamin tzv. speed, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje te ukupno 49 170 kuna, 600 eura i 20 funti, a što je sve od njih oduzeto.

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani u Pritvorsku policijsku jedinicu ove policijske uprave.

Velika zapljena droge na festivalu u Tisnom