Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Znanstvenici kažu da MDMA može pomoći u liječenju mentalnog zdravlja nakon korone

Četvrtak, 16 Travanj 2020

Dobrotvorna organizacija Mind Medicine iz Australije objavila je da bi se psihodelične droge trebale koristiti u svrhu liječenja protiv psiholoških poremećaja koje je uzrokovala karantena tijekom koronavirusa


Ima dosta dokaza koji proizlaze iz znanstvenih istraživanja kako psihodelične droge mogu imati brojne koristi u medicini. Psihodelične gljive su otprije poznate da smanjuju depresiju, tjeskobu, poboljšavaju kreativnost; LSD i DMT mogu pokrenuti pozitivne životne promjene; MDMA može umanjiti socijalnu distancu i pomoći vam u stvaranju samopouzdanja.


Photo: iStock-cienpies

MMA poziva australsku vladu da uspostavi radnu skupinu za pomoć onima koji čije je mentalno zdravlje ugroženo za vrijeme pandemije COVID-19, te želi da psihoterapija uz pomoć psihodeličnih droga bude dostupna kao dio nje. Studija koju je u siječnju provelo njujorško sveučilište New York University otkrila je da psilocibin može smanjiti anksioznost kod pacijenata do pet godina nakon uzimanja.Kada izađemo iz razdoblja pandemije doslovno će deseci tisuća ljudi se naći u drugim problemima zbog kojih će im zasigurno trebati psihološka pomoć. Psihodelično potpomognuta psihoterapija - koja se trenutno testira diljem svijeta - pokazuje izvanredne rezultate u liječenju depresije, tjeskobe, ovisnosti i PTSP-a.

Izvor: Dazed Digital