Skip to main content
  • 31.07.2018.

Andrea Ljekaj: Svirao u klubu ili na festivalu, najbitniji mindset je spremnost

4. kolovoza Buba Bar u Makarskoj u goste na Uzmorejv. no.2 dolazi Andrea Ljekaj i Toni Juranović. Andrea Ljekaj mladi je tip na sceni koji već dere internacionalno, dobitnik Ambasadora za Singl godine, traku "Unsaid" izdanu na berlinskom Save Us labelu u suradnji s Diyalom.

Piše: 


Nedavno je remiksirao pjesmu "Tebi putujem" od Josipe Lisac. Kvalitetnom produkcijom i remixevima pozicionirao se na svjetskim ljestvicama elektroničke glazbe. Najuspješnije trake izdane su na Get Physical i Save Us labelima. Njegove trake moguće je čuti na Boiler Roomu, BBC Radiu, Burning Manu, kao i u setovima renomiranih selektora kao što su Laurent Garnier, Dubfire, DJ Harvey, Jamie Jones, Mandy, te Noir. Groove, euforičan i snažan prepoznatljiv zvuk, osigurali su mu međunarodnu reputaciju. Kaže da obožava glazbenu produkciju i dizajn zvuka pa zna nastupati sa DJ setom ili live performingom, a iza sebe je u deliriju ostavio publiku Londona, Dubaia, Berlina, Hamburga, Venecije. Svirao je na festivalima Sonus, Dimensions i Labyrinthu.

Stiglo nam ljeto, sa time i festivalska sezona, čime si okupiran zadnjih dana?

Uglavnom produkcijom, završavanjem novih projekata i spremanjem nove glazbe za nadolazeće svirke. Upravo je izašao i novi EP, projekt na kojem smo dugo radili pa sam i time zaokupiran zadnjih dana.

Ljeto prolazi u dominaciji raznoraznih festivala, ali ne manjka ni klupskih nastupa. Što više preferiraš u ovo doba?

Ljeti više festivale i boat partye! Ipak je ljepše biti na otvorenom u ovo doba godine.
{youtube}qgVO0iLtpGo{/youtube}

Je li ti svejedno nastupaš li na festivalu ili klubu, postoji li određeni mindset koji ti je potreban za pristup susretu s jednim doživljajem u odnosu na drugi?

Više ljudi – veći izazov. Prije svakog nastupa se kod mene događa nekakvo psihičko spremanje. Svirao u klubu ili na festivalu, najbitniji mindset je spremnost.
{youtube}4DKq_CkUJmg{/youtube}

Mnogi ljeto vide kao idealnu priliku za testiranje novih produkcija. Kakvo je stanje kod tebe. Je li mukotrpan rad tijekom hladnijih dana sada dobiva svojih pet minuta slave?

Zimi sam svakako produktivniji, no i ljeti sam stalno za projektima i pokušavam spremiti nove pjesme za nastupe koje dolaze kako bi ih mogao testirati i vidjeti reakciju ljudi.
{youtube}unkCw8uQ2wY{/youtube}

Ima nešto čime se baviš po ljeti, a da nije isključivo glazba. Čitaš li knjige ili se baviš kakvim sportom?

Kada stignem odem na more i samo upijam, a dok sam u Zagrebu uglavnom radim na novoj glazbi, učim, kuham, čitam, meditiram, vježbam i uživam provodeći vrijeme s bližnjima.

Kroz godine smo svjedočili brojnim ljetnim hitovima, ali zanima nas koji je tvoj as u rukavu koji izvlačiš kada sunce zaprži?

Moj trenutni favoriti za takve momente su definitivno:
Afriqua – Sway (R&S Records):
{youtube}M4qxWXceH6k{/youtube}

M.A.N.D.Y. feat. Brett Johnson & Red Eye – Rhythm & Soul (Rework) (Get Physical Music):
{youtube}7RBDRW0nFMs{/youtube}

Imaš rezerviran nastup u Makarskoj 4. kolovoza (Buba Bar), mjesto koje svakako ima svoje čari. Jesi li već posjetio tu lokaciju? Spremaš li nešto posebno za taj datum?

Nisam nikada bio u Makarskoj, ali sam čuo samo lijepe riječi o tome mjestu te da je poznata po dobrim partijima. Svaka lokacija prvi put za mene je nešto posebno pa takva bude i glazba najčešće.

Postoji li možda idealan timing kada najviše voliš svirati u ljetnim danima? Sunset, sunrise ili pak potpuno nočno izdanje?

Sunrise setovi, općenito zadnji slotovi na partyu ili festivalu su nešto posebno za mene, no uvijek je teško oprostiti se s ljudima i završiti set, znate kako je.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk