Skip to main content

Cosmic Dimension: Makedonija nema baš razvijenu elektroničku scenu

Na goa trance ludilu u Deringaju na obalama rijeke Otuče, još jednom će se po peti puta okupiti svi oni koji ne prihvaćaju svijet onakvim kakv jest već traže bolje načine postojanja i suživota.

 
Uz golemi goa trance lineup od 12. do 17. kolovoza ovdje će se zateći i dva makedonska momka mikseta, Cosmic Dimension, koji petnaestogodišnje prijateljstvo i uživanje u glazbi donose i na naše tlo. Uživajte, opustite se i provedite nekoliko minuta s njima u alternativnoj kozmičkoj dimenziji! Lost Theory samo što nije!
 
1. Kako ste se upoznali? Je li vas spojila upravo ljubav spram glazbe?
 
Naše prijateljstvo započelo je prije 15 godina… bili smo tako mladi, bili smo zajedno u istoj školi. Kada smo se malo uozbiljili počeli smo raditi na ovom projektu… I jest, glazba je bila ta koja nas je spojila na istom polju… 🙂
 
2. Jeste li svirali odvojeno prije formiranja Cosmic Dimension projekta?
 
Denis Bogdanovski (GoaHuman) radio je na downtempo projektu "GoaHuman" na kojem još uvijek radi, a Antonio Simonovski (Menkalian\Griffin) je svirao gitaru u Rock'n'Roll bendu i neko vrijeme u metal bandu...
 
3. Možete li se sjetiti prve gaže? Kakav je bio osjećaj?
 
Hmmmm… Da, možemo…:) Naša prva gaža bila je u Makedoniji. Mali party, blizu našeg grada Kumanovo. Osjećaj je bio fantastičan… Po prvi puta puštaš svoju glazbu, sve je svježi materijal… Ljudi još nisu znali puno o nama no jako im se svidjelo :). Naravno čuti svoju glazbu, svoje produkcije po prvi puta kroz veliki sound system je fantastično… 🙂  No ako govorimo o prvoj ozbiljnoj velikoj gaži to je Tangra Festival 2013. u Bugarskoj.
{youtube}eAUiUEoVU8Q{/youtube}
 
4. Kakva je makedonska elektronička scena? Postoji li široka publika za goa trance?
 
U Makedoniji ne… nemamo baš razvijenu elektroničku scenu, posebice ne za goa trance glazbu. Prije nekih 10, 15 godina Makedonija je bila pogodna za trance glazbu. To je bilo doba Glowing Flame Recordsa. Oni su također organizirali mnogo partija, malih festivala itd… Danas, u posljednje dvije godine, trance scena se podiže i to je dobro… ali još uvijek ne postoji jaka goa trance scena… 95% partija i festivala imaju psy trance, dark trance, forest trance, tako da vrlo malo goa glazbe….
 
5. Na što najviše obraćate pažnju kada stvarate novu traku, što vas inspirira?
 
Najvažniji aspekt je vrijeme. Ne možemo bilo kada sjesti i načiniti novu traku. To se događa samo iznutra, kao " munja iz vedra neba". Kada to vrijeme dođe većinu vremena posvećujemo priči. Počneš li s dobrom pričom možda ćeš imati i dobru traku. Inspiracija…? To je lako pitanje. Inspiracija dolazi odasvuda. Iz bilo koje situacije, vremena, bilo koje druge vrste glazbe: r'n'r, reggae, klasika, filmskih soundtracka, psihodelije, chillouta, itd.
 
6. Je li ovo prva godina da svirate na Lost Theory festivalu? Što ćete pokazati publici i pripremate li setove unaprijed?
 
Da, ovo nam je prvi puta na festivalu. Presretni smo zbog toga i nadamo se da neće biti i posljednji 🙂. Za publiku ćemo pripremiti moćnu glazbu, mnogo energije na flooru, pokušait ćemo im pokazat naše emocije kroz glazbu. Također za live performanse koristimo dva midi kontrolera, i to je to… 🙂
 
7. Jesu li na putu neke nove produkcije?
 
Naravno :). Uskoro će se traka naći na kompilaciji Goa Madness Recordsa, i pripremamo kompilaciju zajedno s dragim prijateljima iz Celestial Intelligence i Sirius Projecta…. Također u posljednje dvije godine intenzivno radimo na novom albumu… Ali ne znamo kada će točno biti završen… Kao što smo rekli " munja iz vedra neba". 🙂
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2