Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Warning: simplexml_load_file(http://soundcloud.com/oembed?url=http%3A//soundcloud.com/radio-isus/boo-dale-preraspodjela-teaser&auto_play=false&show_comments=true&color=FF6600&maxheight=auto) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/klubskas/public_html/plugins/content/plg_soundcloud.php on line 72

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://soundcloud.com/oembed?url=http%3A//soundcloud.com/radio-isus/boo-dale-preraspodjela-teaser&auto_play=false&show_comments=true&color=FF6600&maxheight=auto" in /home/klubskas/public_html/plugins/content/plg_soundcloud.php on line 72
boo dale

BOO DALE – riječki renesansni glazbeni čovjek

Srijeda, 28 Studeni 2012

Svestrani Dražen Baljak aka Boo Dale svira u Letu 3 i naramku drugih bendova, glazbeni je selektor Hartere, programski koordinator Carnival Partyja i pasionirani ljubitelj glazbe te DJ. Prvog vikenda u prosincu, svečarskom mjesecu zabave i plesa, Boo Dale gostuje u zagrebačkom klubu Sirup gdje će nastupiti uz neuništivog Frajmana i Sergeja Snoozea, koji ove sezone slaže najboljih plesne setova svoje nemale DJ karijere.

Dok čekamo subotu 1. prosinca i riječko-zagrebački tech-house troboj, Inesa Antić popričala je s Boo Daleom o riječkoj elektronskoj sceni, kako kroji svoj suludi glazbeni raspored te tko bolje pleše – Riječani ili Zagrepčani.

Oduvijek me je zanimalo kako si izabrao svoj DJ nick – Boo Dale i ima li on neko posebno značenje?

Hahahaha - to je zapravo jedna stara interna fora u kojoj smo frend i ja smišljali idiotske DJ aliase. DJ Lou Jack i DJ Boo Dale bili su najbolji koje smo smislili. Ja sam svoj nick zadržao od prvog javnog DJ nastupa, frend i kolega se ipak predomislio i nazvao DJ Fryer.

Ništa ne skenira jednog DJ-a koliko top 5 njegovih trenutnih i all time trackova/pjesama. Učini nam zadovoljstvo i poredaj svoje favorite iz jedne i druge kategorije.

Moji glazbeni interesi idu od Beatlesa do Aphex Twina i dalje. No, kako se ovdje bavimo Boo Daleom i njegovim opusom složit ću top 5 onoga što najviše volim svirati u zadnje vrijeme i onoga što najviše volim svirati na partyju od kako sam prvi put stavio vinil na gramofon.

Trenutni Top 5:

1. HNQO – Point of View


2. John Monkman feat. Liz Cass – The Heat (Summer mix)
3. Philip Ort feat Lawrence Collins – Back To The Basics (Kleio rmx)
4. Audiojack feat. Kevin Knapp – These Days

5. Maceo Plex - Filthy MamaAll time Top 5 (ovdje se već malo teže odlučiti):

1. Tiga – Pleasure from the Bass
2. Schatraxxx – Misspent Years


3. Chardronnet vs. Afrilounge – Phonix

4. Fuckpony – It's Only Music


5. Green Velvet – La La Land

Mogli bi te svrstati u univerzalnog glazbenog čovjeka – osim što se baviš DJ-ingom, sviraš u Letu 3 (gitaru), organiziraš neke od najvažnijih elektronskih događanja u Rijeci i okolici - Harteru, Carnival DJ Session, Slobodna energija memorijal party. Kako je sve počelo i možemo li očekivati tvoj daljnji glazbeni rast?

Uz sve nabrojano - sviram gitaru u još nekoliko bendova od kojih bi izdvojio Mlat,  jedan od dražih glazbenih projekata u koje sam uključen u posljednje vrijeme, radim s Mrletom na njegovom luđačkom mashup DJ setu, a u budućnosti se namjeravam malo više posvetiti produciranju elektronike. Glazba je zapravo sve što me zanima. Promotorsko-organizatorske aktivnosti kojima se bavim proizašle su iz opsesivne potrebe za bavljenjem glazbom i manje ih volim nego glazbu samu.

Koliko često imaš priliku DJ-irati i kako usklađuješ obaveze koje imaš s Letom 3 s ostatkom svojih glazbenih obaveza ili bolje kazati – interesa?

Plivam nekako, ali često se događaju kolizije i to me nervira. Puno sam puta propustio odsvirati setove na jako atraktivnim mjestima zbog obaveza s bendom ili nečim trećim. Jedva čekam da ozakone kloniranje.

I drugi članovi Leta vole široke mase počastiti svojim izborom glazbe – osim tebe, za DJ pultom povremeno se mogu vidjeti i Mrle (pod pseudonimom Mr. Lee) i Branko (bubnjar). Kako komentiraš DJ-maniju u bendu i sviđa li ti se glazbeni ukus kolega?

Let 3 je, zapravo, hodajuća glazbena enciklopedija. Naši su ukusi unutar benda potpuno različiti i svi pokrivamo neko područje, a svi članovi benda su DJ-i (i Prlja i Zec koji ovdje nisu spomenuti vole puštati po riječkim klubovima) i tvrdim da smo najnaslušaniji bend kojeg znam. A znam ih puno. Svjestan sam da mnogi misle kako smo opsjednutiji genitalijama nego glazbom, ali to u suštini zaista nije tako.Dolaziš iz Rijeke – kako se i gdje se pleše u tvom gradu? Koji su klubovi aktualni, koja glazba najslušanija i postoji li kakva dobro čuvana riječka rejverska  tajna (klub, bar, DJ, producent) koju bi ipak bilo dobro malo proširiti?

Rijeka po pitanju scene funkcionira po principu uspona i padova. Ja sam tu dugo pa sam proživio i dobre i loše trenutke. Sad je po meni opet osjetan zamah i jaka nova energija. Partija se u Stereu, Palachu, Discordiji, Tunelu, Tenku i partyji su opet jako dobro posjećeni. Neusporedivo bolje nego koncerti. Sada se treba truditi da tako i ostane jer rejverska scena je jedna nježna biljka i lako uvene ako prema njoj nisi jako pažljiv.

Primjećuješ li razliku između zagrebačke i riječke plesne publike u klubovima?

Pa zapravo da. Čini mi se da je ZG publika stilski puno profiliranija od riječke. ZG plesači su veći pravovjerni sljedbenici svog omiljenog stila. Ne znam, u Zagrebu će teško nu rave i electro publika odobravati tech house, tech house publika će teško završiti na progressive partyu itd. U Rijeci nije baš tako jasna ta crta razgraničenja. Ne znam što mi je draže zapravo... Znam samo da volim svirati u oba grada.

U Zagrebu si svirao u više klubova u posljednjih desetak godina koliko se baviš DJ-ingom. Koji je klub tvoj favorit?

Sirup bez premca. I to zato jer je klub kojeg su radili DJ-i po mjeri DJ-a

Spomenuli smo pri početku razgovora da organiziraš Carnival DJ Session i Harteru. Znaš li već sada neke izvođače koji će nastupiti na jednom ili drugom plesnjaku tj. festivalu? Ili makar neke tople želje oko izvođača?

Želje su uvijek ogromne, ali realizacija istih ovisi o budgetima koji su još uvijek neizvjesni. Ne bih o konkretnim imenima dok se to ne iskristalizira.  Ali znam da će biti super.

boo dale

Voliš li i sam zaplesati u klubu ili si ipak svoj na svome na stageu/za pultom?

Volim rejverski život sa svime što on nosi i zaista obožavam plesati uz dobru mjuzu na flooru dobrog kluba okružen dobrim ljudima iako to lately ne stignem baš koliko bih htio.

Kako bi izgledao tvoj idealni line up za najbolji provod i koja je ta idealna lokacija plesnog podija?

Arszenik, Fryer i Boo Dale u Starim mačkima u Lipi kod slovenske granice. Ti su se provodi upravo s ovim akterima i upravo na ovom kultnom mjestu i događali. Ponovili se dabogda