Skip to main content
  • alt

Du’ArT: “Talent i tehnika sami nisu dovoljni!”

Roditelji su mu dali ime Duarte, ali nama je poznatiji kao Du’ArT i večeras se družimo u Depo klubu.

 
Prije desetak godina prvi puta je stao za miksetu i s vremenom razvio svoj osobni stil u kojem simultano miksa na tri gramofona. Uložiš li trud, imaš talenta i nađeš li se u pravo vrijeme na pravom mjestu i još k tome taman imaš i svoju sretnu majicu zapazit će te i DJ Rush i pozvati da budeš dio Knee Deepa.

alt

 
Noćas će Du’ArT s čistim nerazrjeđenim koncentriranim technom od desetke protresti Depo klub i uoči ovog, anđeoskom prašinom posipanog, partija Duarte je sjeo i nakratko popričao s nama. Da ne duljimo više, ove redke prepuštamo našem gostu. 
 
Pozdrav gospodine Silva od čitave postave Scene i svih naših čitatelja. jedva čekamo druženje u Depo klubu večeras, pa dok čekamo odlučili smo pitati nekoliko pitanja.
 
Pozdrav svima, iznimno je zadovoljstvo biti iznova u Zagrebu. Prošlo je već neko vrijeme od mog posljednjeg posjeta, ali lijepe uspomene su još uvijek svježe. Hvala vam što ste me opet primili! Radujem se što ću vas sve vidjeti ove subote!
 
 
1.Dakle, pojavio si se na sceni 2005. Jesi li oduvijek znao da je glazba nešto čime se želiš baviti i jesi li imao koji backup plan za svaki slučaj ako se san ne ostvari?
 
Glazba je prisutna u mom životu od najranijeg doba, ali nikada nisam mislio da će postati ovako važna kao što je danas, jednostavno se dogodilo prirodno… I dok se događalo samo sam se prepustio i nisam razmišljao o nikakvoj alternativi.
{youtube}2Ji7Tjb0HFE{/youtube}
 
 
2. Zašto techno? Kakva udica je u njemu za tebe? Zašto te je baš on zakačio?
 
Sviđa mi se njegova energija, ritam i generalno glazba… osjećaj koji mi daje, teško je objasniti! Techno mi se nije pretjerano sviđao sve dok nisam poslušao set Jeffa MIllsa. Nakon ovog seta potpuno sam se navukao na techno i počeo otkrivati druge umjetnike i razvijati vlastitu ljubav prema ovoj glazbi.
 
 
3. Znamo da su na tvoj put utjecali glazbenici poput DJ Rusha, Carla Coxa, Davea Clarkea i Umeka, ali postoje li i neka nova lica kojima se diviš i s kojima bi volio uči u suradnju?
 
Iskreno, ne. Ima zaista raznolikih opcija kada govorimo o novim umjetnicima ali trenutno se pokušavam fokusirati na vlastiti rad. Naravno, kada se zateknem na partijima i festivalima hodam okolo i poslušam druge, ali osim toga zaista se pokušavam fokusirati na svoju glazbu kako bi ostala što je moguće više autentična.
 
 
4. Posjetio si Tomorowland, Awakenings, Monegros, Dance Valley, Mystery Wonderland, Sonnar, SummerSpirit Festival, TechnoMasters i vrtio u najvažnijim klubovima kao što su Tresor (Germany), M47 (Hungary), Florida 135 (Spain), Fabrik (Spain), Inbox (Slovenia) i naš vlastiti Boogaloo. Je li ti neki od ovih partija posebno drag ili je to kao kada imaš djecu, ne možeš odlučiti kojeg više voliš?
 
Stvarno ne mogu odabrati favorita, svako mjesto je drugačije i posebno na svoj način… tako da je vrlo teško izdvojiti.
 
Ali za velike događaje u 2014.  rekao bih da su Beats for Love u Češkoj , Aquasella u Španjolskoj ili Eco Festival u Sloveniji top tri trenutka. Ali godina nije još završila… vidjet ćemo hoće li me još nešto iznenaditi 🙂
{youtube}J4cYiLnXHek{/youtube}
 
 
5. Kakav je osjećaj bio kada te je kontaktirao DJ Rush i pozvao da postaneš dio Knee Deep obitelji? 
 
Ne postoji bolji osjećaj nego kada vidiš da je tvoj rad priznat od tako velike figure na sceni. Bio sam malo šokiran u početku! Još uvijek mi čini nevjerojatno zadovoljstvo biti dio takvog sjajnog labela/obitelji!
 
 
6. Što bi rekao da je tvoja najvažnija karakterna osobina koja ti je pomogla da se penješ prema vrhu?
 
Mislim da je rad koji ulažem u svaki set najvažnija stvar. još uvijek ulažem mnogo sati rada kako bi pripremio svaki nastup i učinio ga najboljim što mogu za one u klubu. Talent i tehnika sami nisu dovoljni! Mnogo domaće zadaće!
{youtube}z4VYm0NtXG8{/youtube}
 
 
7. Što zagrebačka publika može očekivati od tebe u Depo klubu večeras?
 
Kao i obično, mogu očekivati da ću dati najbolje od sebe. Zaista se veselim da ću se zabaviti s vama, bit će garantirano luda noć na kakve me je Hrvatska već navikla!!!
 
 
8. Wild Card pitanje: Doručkuješ li kada se probudiš ili si “samo šalica kave” tip?
 
Svaki dan je ista stvar čim se probudim, Cappuccino 🙂
 
 
Zahvaljujemo ti na vremenu i vidimo se u Depo klubu za nekoliko sati.
 
Hvala vama. Stvarno se veselim ovoj suboti i nadam se da vas sve vidim na podiju!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2