Skip to main content

Gogolesko i Sylph: Jedno drugome smo moralna podrška, za pultom smo kao jedno

Satovi su pokuckali svoje sekunde iščekivanja, pijesak je iscurio i nakalemio se na obalu jednog međimurskog jezera.

 
Vrijeme, u njegovoj nepromijenjenoj aroganciji napredovanja, nije briga jesi li spreman, koliko si dugo čekao nestrpljivo tapkao nožicama bez suplesača, samo ide svojim tijekom. No dobra stvar je da ono što čekaš u ovom modusu napokon eventualno i stigne pa suvereno sjedimo u suboti kada tajanstvena klupska Enygma prima jednu drugu Klubsku u svoje njedra. Stigao je dan za novi Takeover i s nama je 14 domaćih: ALXSML, Antonio Podkrajac, Baseline, Chille Jr., Deniss the Manace, Ferry Van Hreen, Gogolesko, Martin, Nitevision NV, Rasta Muffin, Sipa, Smuky, Sylph i Zorools.

 
Bacili smo tako i koje pitanje rezidentskom paru ruku za pultom pokraj Kuršanečkog jezera, Gogolesku i Sylph, ne bismo li im malo pročačkali misli dok odbrojavamo zadnje sate do paljenja zvučnika. Iza svakog sjajnog muškarca žena je koja koluta očima (i obratno) no kada za pultom stoje zajedno postaju mnogo više no zbroj dijelova. Slobodno se raskomoti i baci oko na to što su podijelili u posljednjim sekundama prije starta.
 
1. Bok Mirna, Bok Gogolesko. Kako prolazi ljeto u Enygmi? Kakvi su plesači Enigmatičari?
 
G & M: Pozdrav svim čitateljima Klubske Scene! Ljeto u Enygmi prolazi radno i veselo. Budući da smo locirani na jezeru radit ćemo cijelo ljeto.
 
G:Svi naši gosti su kako ja to volim reći “opaki čageri“. Opaki, jer stvarno do srži osjećaju glazbu, ne možeš im podvaliti bilo kakvu mjuzu, prolazi isključivo kvalitetna underground plesna glazba.
 
2. Što za vas znači Takeover kao veća priča porazasipana po domaćim gradovima i specifično ovo poglavlje koje se odvija pod vašim krovom? Što očekujete?
 
M: Napokon da je netko odlučio u prvi plan staviti mlađe, neafirmirne/manje afirmirane i lokalne DJe i relocirati partije na mjesta u kojima su rijetki… To je i naša misija/cilj već neko vrijeme. Drago nam je da se održava baš kod nas, tj. u Enygmi. Jer Enygma je stvorena da bi se oživila i ujedinila scena na ovom području. Očekujemo zabavu za pamćenje.
 
 
G: Odličan projekt koji će vjerujem ostaviti traga, a i dosta pozitivnih posljedica. Publika ima priliku čuti izvođače koje možda nikad ne bi čuli. Nakon Takeover partyja u nekim je krajevima scena prilično oživila. Kao što Mirna kaže, to je i naša misija već neko vrijeme. Šum na Umu također isfurava mlade i nepoznate glazbenike na scenu, a i jedna od glavnih misija nam je napraviti party tamo gdje ih baš nema.
 
3. Posvećuju li domaći mediji i party programi dovoljno prostora domaćim izvođačima? Koga od mladih ljudi oko sebe vidite da bi mogao ostaviti trag na sceni u nadolazećim godinama?
 
M:  Ne posvećuju; zadnjih godina nešto više nego prije, ali opet nedovoljno, uvijek se vrte isti. Premalo je osvježenja. Koga od mlađih.. ufff, teško pitanje 😀
 
G: Party programi nešto više nego prijašnjih godina, a mediji slabo. Puno je mladih koji dolaze na scenu, i stvarno je teško išta prognozirati u ovom trenutku.

 
4. Wild Card pitanje: Koje su najvažnije stvari koje ste naučili u zajedničkom i odvojenom radu za pultom u svojim karijerama? Koji je najvažniji sastojak dobrog partyja?
 
M&G: Najvažniji sastojak: prvenstveno dobra mjuza, zatim puno truda i dobre volje, dobar odnos i komunikacija s publikom, a sve ostalo dolazi ukoliko se pokriju prethodno navedene točke…
 
U zajedničkom radu za pultom … uvijek se pokrivamo i nadopunjavamo. Kao i u svemu ostalom, sve je lakše kada se radi u dvoje. Jedno drugome smo moralna podrška, za pultom smo kao jedno, pogotovo u nekim ključnim trenucima.
 
Najvažnije je biti ustrajan u svojim namjerama, ne odustajati od svoje vizije koliko god teško bilo …
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web