Skip to main content
  • Hector Romero
  • 11.09.2007.

Intervju: Hector Romero (USA)

Kada su ga pitali koji stil glazbe svira, Hector Romero je odgovorio: „Sviram najbolje od svih žanrova elektroničke glazbe“. Hector ima dovoljno staža na sceni s čim to može i potvrditi. Njegova glazba u kratko vrijeme probila je granice modernog zvuka pa nije ni čudo što su ga čelni ljudi Pacha Clubbinga na Ibizi petu godinu za redom ostavili za rezidenta njihovog branda.

Piše: 

Naslovna foto

Hector Romero
1. Kako možete opisati svoj glazbeni stil i što Vas inspirira dok je puštate?
Moja glazbe je fuzija različitih smjerova house glazbe. Na moju glazbu dosta utječe zvuk Satoshi Tommiea, David Moralesa i malo Frankie Knucklesa i uz sve to ja dodam malo glazbe po vlastitom ukusu.

 
2. Ove godine događa se nešto važno za Def Mix management. Vi radite na kompilaciji „The Best of“, a usporedo s tim idete na turneju s partnerima Moralesom, Knucklesom i Satoshiem. Što nam možete reći o tome?
Radi se o proslavi 20 godina rada našeg Managementa i zaista je to divna stvar. Super je što ovaj team se toliko dugo zadržao zajedno u glazbenoj industriji i bit će mi čast to proslaviti s njima. Pacha Ibiza je naš rezidencijalni ljetni klub gdje slavimo cijelo ljeto ali uz to organizirali smo dugu turneju po cijelom svijetu kako bi nas fanovi iz svih krajeva mogli doći poslušati. Trostruki CD mix izašao je za Defected. Zvuči fantastično i ponosan sam što je meni pripalo to da ga mixam.

 
3. Kakav je Vaš odnos s ostatkom team-a s obzirom da ste posljednji koji je ušao u Def Mix? Da li su Vas prihvatili?
Moj odnos s dečkima je poseban. David mi je kao brat, a Frankie zaljubljenik u glazbu – Godfather. Uz njega se osjećam komodno a daje mi često dobre savjete. Satoshi mi je najbolji prijatelj. S njim dosta pričam o glazbi ali i o drugim temama. Zajedno smo pokrenuli Saw Recordings. Mislim da me kao osobu individualca jako dobro prihvaćaju.

 
4. Da li više volite svirati u Europi ili Americi, i zašto?  
Više volim Europu jer europljani razumiju i prihvaćaju house glazbu. U Americi trenutno vlada hip-hop, R&B, te rock & roll scena koja je popularna od radia do TVa, i video igara. House glazba je još uvijek dosta underground bez šanse da se izkomercijalizira.

 
5. Kako se osjećate dok svirate u HR?
Volim svirati u Hrvatskoj. Vaša zemlja, hrana i kultura su predivne. Uvijek se osjećam jako dobro kada sam tu gost i uživam svirati pred vašom publikom.

Intervju by Marko Njegić (Slobodna Dalmacija)

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk