Skip to main content
  • alt

Nico Pusch: Na vrhu liste je glazba s emocijom

Iz malog slikovitog gradića s obale Baltičkog mora stiže nam 29-ogodišnji Nico Pusch, majstor jasnog, reskog i direktnog zvuka.

 
Tek zakoračivši u dvoznamenkaste godine boravka na planetu Nico je beznadno pao u glazbeni ponor i s 14 kupuje prvo računalo. Čist jasan zvuk bez pretjeranih ukrasnih štukatura definirao je njegovo stvaralaštvo u technu, minimalu, sunrise musicu i tech houseu, a uši Lijepe Naše imale su prilike uhvatiti gospodina Puscha na Love Weeku na najrasplesanijoj hrvatskoj plaži. Što je podijelio s nama u sklopu nove epizode Deepholica provjerite niže. 
 
1. Odrastao si u malom gradu. Je li bilo mjesta na koja si mogao otići i slušati glazbu koju voliš? Kakva je scena bila u tvom djelu Njemačke kada si se tek počeo interesirati za elektroniku?
Da to je bio poprilično seoski krajolik i obožavao sam ga. Kao teenager sam posjećivao klub  „Schuetzenhouse Marlow“ u rodnom gradu gotovo svakoga vikenda i ovo je bilo moje prvo mjesto dodira s house i techno glazbom.

alt

 
2. Je li stric ostavio velik utisak na tvoj glazbeno obrazovanje i slušaš li još neke stare stvari kojima te je izložio?
Stric me nije toliko usmjeravao prema raznolikim glazbenim žanrovima koliko je više bio mentor u tehničkim pitanjima.
 
 
3. Kakav je osjećaj bio kupiti prvi kompjuter? Sjećaš li se još osjećaja kada je po prvi puta počeo piskati i proizvoditi zvukove. 
Oh da, ahahaha, sjećam se kao da je bilo jučer. Bio sam tako ponosan i želio pozvati sve svoj prijatelje kako bi vidjeli moju novu igračku.
 
 
4. Sve emocije koje želiš prenijeti prenosiš u čistm i jasnim kompozicijma. Imaš li omiljeni žanr ili jednostavno tražiš specifičnu emociju u traci?
Ne postoji nikakav poseban tip traka ili žanr koji preferiram. Zaista slušam svakojaku glazbu. Ali mogu reći da mi je na vrhu liste ipak glazba s emocijom.
5. koje nove stvari možemo očekivati od tebe u budućnosti? Koji su planovi? Stižu li neke nove suradnje, trake, nastupi na festivalima?
Imam mnogo stvari trenutno u produkciji, ali nisam siguran što ću još sa svim time. Možda će završiti izdano na novom EP-ju ili ću sakupiti sve i izdati album. No, kako god okrenete, nešto novo stiže uskoro.

 
6. Wild Card pitanje: Kojim riječima bi volio da te opišu kada te jednom više ne bude?
Ohhh ovo je dobro pitanje. Volio bih o sebi pročitati: "Sjajan otac, muž i sin. Njegova glazba će nam pomoći."
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop