Skip to main content
  • john digweed
  • 3.06.2013.

Nikad ne znam što ću svirati

Pripala mu je čast da svojim setom zatvori ovogodišnje izdanje detroitskog festivala Movement i premda je kiša lijevala, plesači zasigurno nisu bili pokisla raspoloženja.

Naslovna foto

john digweed
 
Riječ je o engleskome producentu i DJ-u Johnu Digweedu, o kojem smo nedavno pisali, s kojim se netom prije početka seta srela ekipa Mixmaga i porazgovarala o  njegovim detroitskim utjecajima, pripremama za set  i rezidenciji te mi razgovor u potpunosti prenosimo. 
 
Kako odlučiš koji će set biti objavljen kao live album kao sad najnoviji „Live in Slovenia“?
Ništa se ne planira, u tome je čar projekta. Nikad ne odlazim na gažu misleći kako ću taj set objaviti kao live album. Ništa nije pedantno isplanirano i nikad ne znam što ću svirati. Ali ponekad se neka svirka istakne među ostalima. Snimim ama baš svaku i nakon što ih preslušam, znam koja je bila dobra. Zato to funkcionira. Sve je prirodno, spontano i nimalo usiljeno.

{youtube}ksel4JURIYE{/youtube}

Zašto si prihvatio rezidenciju u Pachi na Ibizi ove sezone i kad si imao posljednju rezidenciju?
Posljednja je bila Bedrock Nights u XOYO lani i trajala je šest tjedana. Ovo sada je prava rezidencija s čak 13 tjedana. Prošlog sam tjedna imao otvorni party i bilo je nevjerojatno. Uvijek sam svirao u Spaceu i to mi je jedan od omiljenih klubova, ali kada su ljudi iz Pache razmišljali i promjeni rezidenata, sjetili su se mene i pristao sam još krajem prošle godine. Pacha je odličan klub s line upom  iz snova.
 
Kako se Movement razlikuje  od ostalih festivala?
To je legendarni festival na kojem sviraju istinske veličine. Uvijek postoji određena doza pritiska kada svirate na njemu, ali pritisak je dobar jer me tjera da dam najbolje od sebe.
 
Jesu li neki producenti iz Detroita utjecali na tvoju produkciju?
Rana izdanja Inner Cityja poput Good Life su izvanredna, bezvremenska.  Nije to ništa slično mome, ali su itekako velik utjecaj. Ta izdanja i dan-danas zvuče inovativno, svježe.

{youtube}KJxJxr9RlKM{/youtube}

Što je sljedeće na Bedrocku, koja izdanja možemo očekivati tijekom ljeta?
Sljedeći mjesec izlazi “Sonic Architecture” Electric Rescuea, potom album Japanese Popstarsa. Tu je i moj projekt na kojem surađujem s Nickom Muirom i koji je u završnoj fazi produkcije. 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk