Skip to main content

Umek: Vraćam se u Zagreb, spremam malo tvrđe, mračnije stvari

Na prvi Winter Music Conference 12. prosinca u Zagreb stiže Umek kojega domaća publika godinama nije imala priliku čuti. Evo što je rekao u intervjuu za Index.hr

Piše: 


"Stvarno je prošlo i previše od mog posljednjeg nastupa u Zagrebu, tako da već željno iščekujem ovu subotu. Zagrebačka publika uvijek mi je bila super, davala mi je veliku podršku i uvijek smo stvorili odličnu energiju na partijima, tako da vjerujem da ćemo se opet svi super provesti", otkriva DJ Umek za Index.

A što sprema na prvom WMC-u? "Vraćam se u Zagreb baš u trenutku kad opet puštam malo tvrđe, mračnije stvari. A svakako ću pustiti i par novih produkcija, koje ovih dana "peglam" u svojem domaćem studiju", otkriva poznati DJ koji ima svoje stare obožavatelje, ali sluša ga i mlađa generacija.

"Mislim da će ovaj nastup biti zanimljiv za sve generacije fanova. Naime, kao što sam već spomenuo, zvuk mojih setova sada je otišao u malo darkerskom pravcu, što bi trebalo biti po guštu starijih fanova koji možda nisu toliko uživali u mom izdanjima i setovima u prošlih par godina ili su barem više voljeli ono što sam radio ranije. A s druge strane, mlada će generacija tek sada po prvi put moći iskusiti moju tamniju stranu", priča Umek koji se glazbom bavi već dvadesetak godina. Njegovi uzori su bili Carl Cox, Westbam, Todd Terry, Surgeon, Jeff Mills, Claude Young.

"Inspiracija mi je sama glazba i sve ovo čime se bavim, u studiju i nastupima još uvijek uživam kao prvi dan kad sam se popeo na stage i počeo miksati ploče na partyju… Obožavam onaj trenutak kada osjetim stvarno dobru energiju od publike i kad se vratim u studio pokušavam sve te osjećaje prenijeti u svoju glazbu", kaže DJ koji je skoro postao i košarkaš.

"Nedvojbeno je glazba moja najveća ljubav, zbog nje sam kao tinejdžer ostavio i školu i obećavajuću sportsku karijeru. U košarci sam generacija prvog slovenskog NBA igrača i Euroligaša Marka Milića te Raša Nesterovića, koji ima dva NBA prstena. Kad mi je bilo 17 godina, bio sam pozvan u nacionalnu reprezentaciju i tad sam se trebao odlučiti što ću raditi u životu, jer nije bilo moguće baviti se i košarkom i glazbom, tako da sam odabrao glazbu koja okupira sve moje vrijeme, glazba je moja esencija i životni stil. Ali kada se želim odmoriti i i"isključiti mozak" još uvijek se vraćam košarci. Volim gledati tekme na TV-u ili u dvorani", kaže Umek koji ima i savjet za sve one koji se pokušavaju probiti kao DJ-i.

"Budite uporni, radite i inzistirajte u tome što želite ostvariti jer ništa se neće dogoditi preko noći. Mislim da je to dobar recept i za druge djelatnosti, ne samo za DJ karijeru", zaključuje DJ Umek.
{youtube}czdIGAxvuJ0{/youtube}

Ulaznice u prodaji po 100 kn, dok će na dan partija biti 125 kn.

Prodajna mjesta ENTRIO sustava:
Aquarius CD shop – Branimir centar
Tvornica Kulture
Atlas – Zrinjevac
Rockmark Zagreb
Atlas – Teslina
Vinyl bar Zagreb
Aquarius CD shop – Varšavska
Bon Ton Store & Gallery
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka
Atlas – Westin
Dirty Old Shop – Zagreb
Atlas – Arena centar

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2