Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Berlinski -Zeleni- žele dekriminalizirati party droge kokain i XTC

Petak, 19 Kolovoz 2022

Šef parlamentarne skupine Zelenih Werner Graf rekao je uoči Hanfparade sljedeće: "Pravo na opijate trebalo bi biti samo po sebi razumljivo u gradu slobode kao što je Berlin, funkcionira čak i bez mentaliteta bavarske seoske policije".


Berlinski Zeleni pokušavaju se pozicionirati

Ukratko: Berlinski Zeleni ne samo da žele legalizirati kanabis, već i dekriminalizirati droge za partye poput kokaina, ecstasyja i amfetamina u glavnom gradu.Graf nastavlja: “Stoga bi također trebalo obustaviti kaznene postupke u Berlinu za posjedovanje malih količina teških droga – kao što je slučaj s proizvodima od kanabisa kao što su marihuana i kanabis. U nekim drugim saveznim državama to je uobičajeno uz gram kokaina ili malo ecstasyja.

"Kazneni zakon je pogrešan odgovor", rekao je Graf. "Kriminalizacija ovisnika o drogama je ostavština iz prošlog tisućljeća i mora stati."Nije iznenađujuće da nema odobravanja CDU-a

Domaći političar CDU-a Frank Balzer optužuje Zelene za "lobiranje za dilere i organizirani kriminal". "Berlinski Zeleni su na pogrešnom putu opasnom po život", rekao je . Posljednjih godina Berlin je postao "središte droge", a zelene površine poput parka Görlitzer "raj za dilere" - na štetu posjetitelja i stanovnika. Berlinu ne treba više popuštanja, već promjena kursa u politici droga.