Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Festivalska pozornica Arcadia -The Spider- stiže na Svjetsko prvenstvo u Kataru?

Petak, 30 Rujan 2022

Katar je angažirao britansku tvrtku Arcadiu Spectacular, poznatu po svojim spektakularnim festivalskim pozornicama, za zabavni program nadolazećeg Svjetskog Prvenstva prenosi Daily Mail.


Arcadia Spectacular je svoje pozornice predstavila diljem svijeta i sudjelovala na brojnim festivalima. Njeni “The Spider” i “The Afterburner” su dugi niz godina bili sastavni dio postave festivala koje je organizirala Ultra. “The Afterburner” se našao nekoliko puta i u Splitu, na Ultra Europe festivalu dok se još održavao na Poljudskom stadionu.

Posljednje vrijeme Arcadia Spectacular surađuje s kultnim britanskim Glastonbury festivalom, gdje je i ove godine bio postavljen “The Spider”, a na njemu su svoje setove odvrtili Calvin Harris, Carl Cox, Nina Kraviz i mnogi drugi.

Kako navodi Daily Mail, pedeset tona teška struktura stiže u Katar kako bi se koristila za nastupe izvođača u fan zoni. S obzirom na stroge zakone i pravila u Kataru, fan zona podno “The Spidera” bi trebala biti jedna od rijetkih lokacija na kojima će se navijačima točiti alkohol. Upad u fan zonu bi mogao koštati i do vrtoglavih 75 funti.

Svega nešto manje dva mjeseca nas dijeli od samog otvaranja Svjetskog prvenstva, a službenih informacija o dolasku Arcadijine megastrukture još nema, kao ni tko bi na njoj mogao nastupiti.