Baner
stop znak

Jeste znali da Marica potiče mršavljenje?

Nedjelja, 08 Srpanj 2012

Znamo da uživanje kanabisa potiče želju za slatkim i hranom, ali nismo znali da istodobno potiče i mršavljenje.

Tvrtka GW Pharmaceuticals već je razvila jedan odobreni lijek protiv multiple skleroze na bazi kanabisa, Sativex, a kako imaju dozvolu države za uzgoj 20 tona kanabisa godišnje, ostalo im je materijala i za daljnja istraživanja, pa se pokazalo da dva sastojka koja se nalaze u lišću kanabisa utječu na ubrzavanje metabolizma.

Preliminarna testiranja na životinjama pokazala su da sastojci THCV i kanabidiol pomažu pri liječenju dijabetesa tipa 2 i smanjuju razinu kolesterola u krvi i masnoća u jetri.

Trenutno su u tijeku testiranja na 200 pacijenata s ciljem razvijanja lijeka protiv metaboličkog sindroma, koji se sastoji od dijabetesa, visokog krvnog pritiska i debljine, uz veliki rizik od moždanog i srčanog udara.

Znanstvenici pokušavaju saznati kako bi ovaj lijek djelovao na raspodjelu masnoća i njihovu upotrebu u tijelu, kao i učinak na pacijente s dijagnosticiranim metaboličkim sindromom.

Kako poznavatelji kanabisa znaju, on obično izaziva glad nakon uporabe, no navedeni aktivni sastojci štite stanice koje luče inzulin, reguliraju razinu masnoća u krvi, a testovi na miševima su pokazali da ubrzavaju metabolizam.

Izvor: Metro-portal.hr

Jeste znali da Marica potiče mršavljenje?