Baner

Najduži DJ set po Guinnessovoj knjizi rekorda

Ponedjeljak, 26 Rujan 2011

U nedjelju, 2. listopada DJ DC će pokušati oboriti sadašnji Guinnessov svjetski rekord za najduži klubski DJ set a domaćin mu je povijesno zdanje kazališta Yost u američkoj Santa Ani. Trenutni rekorder je DJ King koji je svirao 120 sati i 19 minuta.


DJ DC planira skinuti "skalp" Kingu i odsvirati set duži od 150 sati sa maksimalnom stankom od pet minuta po satu. Rene Brunner iz Austrije navodno je već odsvirao set od 121 sat u rujnu 2010.g. ali tada on nije prijavljen Guinnessu, niti je isti sniman od strane povjerenstva stoga se ne može smatrati relevantnim. Prijašnjih godina on je odrađivao maratonske setove od 76 i 93 sata te svojedobno držao rekord dok ga nije oborio King iz Švicarske.


DC svira od 11 godine. Svoje prve nastupe sa 16 godina imao je u vodećim austrijskim klubovima poput Empire kluba gdje je puštao vocal i progressive house. Obaranje svjetskog rekorda započinje 2. listopada u 19.30h po lokalnom vremenu a planirani završetak je 8. listopada ukoliko pothvat bude uspješan. Ovom spektaklu bit će nazočan i guverner Kalifornije Arnold Schwarzeneger, inače rođeni Austrijanac.

Izravan prijenos će se moći pratiti na ovoj stranici.

 

Najduži DJ set po Guinnessovoj knjizi rekorda