Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

AfrikaBurn: Pogledajte kako je izgorio hram afričkog Burning Mana

Nedjelja, 22 Svibanj 2022

Godine 1986. neki tip po imenu Larry i njegov drug Jerry zapalili su drvenu figuru na plaži u San Franciscu...


Mnogo godina kasnije (2007.), evo nas u Južnoj Africi s AfrikaBurn, jednim od najvećih regionalnih događaja Burning Man izvan SAD-a. Za razliku od Burning Mana koji bijesni u Nevadi, Afrikaburn je intimnije iskustvo koje okuplja oko 10 000 ljudi.


Foto: Steven Morrow


Image Reza Assar


Foto: Steven Morrow

Nedavno je završen AfrikaBurn 2022 s kojeg donosimo pregršt materijala: brojne fotografije, video zapise, jedan set i soundtrack "AfrikaBurn 2022 Temple Burn: The World Was On Fire".


Foto: Steven Morrow


Foto: Steven Morrow

AfrikaBurn se odvija u Quaggafonteinu u Tankwa Karoou, koji se nalazi u južnoafričkoj provinciji Western Cape (4 sata udaljeni od Cape Towna). Događaj je to na kojem sudionici projiciraju svaki kreativni pothvat koji žele stvoriti, u rasponu od velikih spaljenih skulptura do malih predstava, i bilo koje vrste usluge koju sudionici smatraju prikladnim dati ili "pokloniti" zajednici.


Foto: Steven Morrow


Foto: Hod Balas

Spektakularan rezultat je manifestacija cjelotjednog interdisciplinarnog kulturnog događaja koji uključuje umjetnost, kostime, performanse, tematske kampove, glazbu, vozila mutanata i još mnogo toga.


Foto: Hod Balas


Foto: Hod Balas


Foto: Hod Balas

Afrikaburn – 6 pravila za preživljavanje!

Cilj AfrikaBurn-a je iznova izmisliti svijet i svojim sudionicima dati prostor za kreativno izražavanje, igru ​​te biti radikalno uključiv i pristupačan. Probni kamen vrijednosti u kulturi uvijek će biti neposrednost: iskustvo prije teorije, moralni odnosi prije politike, opstanak prije usluga, uloge prije poslova, ritual prije simbolizma, rad prije interesa, podrška sudionika prije sponzorstva.Tona materijala dostupna je i na društvenim mrežama, primjerice na Instagramu je dovoljno posjetiti ovaj hashtag #Afrikaburn2022 i ulazite u svijet ludila!