Posjetitelji Burning Mana 2019. moći će uživati u čarima finske saune

Nedjelja, 18 Kolovoz 2019

Kružno dizajnirani drveni paviljon "Steam of Life" djelo je trojice finskih arhitekata koji se okupljaju oko JKMM studija, a želja im je ponuditi posjetiteljima Burning Mana 2019. da osjete iskustvo finske saune u srcu Nevade.


Ova skupina arhitekata želi isto tako participirati volontiranjem te doprinjeti razvoju kulture Burning Man festivala, time što je njihova sauna ujedno i umjetnička instalacija. Burning Man počinje 25. kolovoza, a završava 2. rujna."Steam of Life", kreirani drveni paviljon, utjelovljuje tipične fizičke elemente finske saune. To je drvena građevina, minimalistička u svojoj estetici i fokusirana na prihvaćanje ambijentalne prirodne svjetlosti i hlada, kao odgovor na ono što će biti veliko okupljanje u vrućem pustinjskom okruženju.

Prolaz će voditi posjetitelje da kruže po sauni, izlazeći iz oštrog pustinjskog svjetla, posjetitelji ulaze u slabo osvijetljeni prolaz koji vodi do parne sobe, srca finske saune, s drvenim klupama. Nakon uživanja u sauni, posjetitelji će ući u osvijetljeni prostor - atrij koji se nalazi usred paviljona. U nedostatku jezera, mora ili gomile snijega, atrijsko dvorište nudi oazu u hladu i meditativno opuštanje.

Samppa Lappalainen - arhitekt i glavni direktor JKMM-a - komentira projekt:U Finskoj smo svi jako ponosni na našu saunu kulturu. Stoga je prava čast našem dizajnerskom timu dijeliti istinsko, pročišćavajuće i meditativno iskustvo saune s odvažnim i znatiželjnim posjetiteljima Burning Mana. Vrlo sam uzbuđen kad vidim reakcije i čujem povratne informacije posjetitelja o našoj sauni."Posjetitelji Burning Mana 2019. moći će uživati u čarima finske saune