Baner

Pušenje trave prije seksa može dovesti do boljeg orgazma kod žena

Nedjelja, 06 Listopad 2019

Seks uz konzumiranje marihuane može doprinjeti svukupnom seksualnom zadovoljstvu, želji i orgazmu kod žena pokazuje istraživanje


Trava može učiniti gomilu sjajnih stvari: da vaša hrana ima bolji ukus i da vam pomogne pri mršavljenju. Sada se ispostavilo da može pomoći ženama da imaju veću seksualnu želju, manje bola tijekom seksa i bolje orgazme u usporedbi sa ženama koje ne konzumiraju marihuanu.Ovo je pokazala nedavno objavljena studija u znanstvenom časopisu Sexual Medicine, u kojem se također navodi da "žene koje često konzumiraju marihuanu, bilo prije seksa ili ne, imaju 2,10 puta više šansi da dobiju orgazam u odnosu na one koje je ne konzumiraju često." Studija - na kojoj je radio tim medicinske škole pri Saint Louis sveučilištu - uključuje 373 sudionika, od kojih je 34% reklo da su koristili marihuanu prije seksualne aktivnosti. Kombinirajući pušenje marihuane i seks u znanstvene svrhe, ove žene su navele da su efekti kada je riječ o zadovoljstvu, želji, orgazmu i bolu pozitivni.


Photo: Shutterstock

Iako su interesantna nova saznanja, još uvijek nije jasno što točno dovodi do pojačanog seksualnog iskustva. "Jedna od pretpostavki je da poboljšava seks jer jednostavno smanjuje stres i anksioznost", navode znanstvenici. "Može usporiti percepciju vremena i produžiti osjećaj uzbuđenosti. Može smanjiti i seksualne inhibicije i povećati samopouzdanje i želju za eksperimentiranjem". Također dodaju da postoji mogućnost da trava pomaže aktivaciji neurotransmitera povezanih sa seksualnim zadovoljstvom.Prethodna studija sa sličnom temom je pokazala da to što je marihuana ilegalna - i što se konzumira 'privatnije" nego recimo alkohol - također doprinosi olakšavanju seksualnih radnji. Druga studija - koju je 2017. sprovelo Sveučilište Stanford - je povezao direktnu vezu između čestog korištenja marihuane i čestog seksa. Ova studija se pak fokusira na ženski orgazam, pogotovo kada je u stvarnosti disparitet između žena i muškarava veliki. Ovo možda neće doprineti smanjenju razlike, ali može da duplo uveća naše šanse da doživimo te orgazme.

Ovaj tekst je prvobitno objavljen na VICE Indija, a prevela ga je ekipa VICE Srbija

Pušenje trave prije seksa može dovesti do boljeg orgazma kod žena