Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

TV premijera filma Astralis – Institucija

Petak, 05 Travanj 2013

Film dokumentira prvih deset godina 15 godina Astralisa, najdugovječnije hrvatske klupske večeri elektronske glazbe, a zadire u pozadinu uspjeha, te intimne priče umjetnika i plesača koje prati na neposredan i duhovit način.


Ove subote u 22:35 RTL 2 premijerno prikazuje film 'Astralis – Institucija' u sklopu ciklusa 'Festivalac'. Radi se o hrvatskom filmu zabavnog karaktera koji je osvojio 3 nagrade za najbolji glazbeni dokumentarac na NYIFF festivalima u New Yorku i Los Angelesu. Ovaj prvijenac Igora Neljaka i Damira Ludviga, prvi je hrvatski film na temu elektroničke glazbe, a osobno ga je pohvalio i dvostruki oskarovac Branko Lustig.

Niskobudžetni film 'Astralis – Institucija', prvo je uvršten u selekciju festivala Doc Miami, onda je nominiran za najbolju režiju, najbolji film i najbolji „soundtrack“ na festivalu WMIFF u Washingtonu, zatim je osvojio New York, a onda i Los Angeles - srcem, a ne skupom produkcijom.


- Najvažnije od svega je to što smo odnijeli nagradu publike u Los Angelesu, gradu u kojem je život nekoliko milijuna stanovnika  podređen isključivo filmu! tvrdi Damir Ludvig, producent filma, a njegov suradnik Goran Vlajić naglašava:
 - Film prati prvih deset godina Astralisa, no mi ne mislimo stati!

TV premijera filma 'Astralis – Institucija' uvod je u 15. godišnjicu Astralisa na kojoj će 12. travnja u zagrebačkom klubu Aquarius, nastupiti njemačke zvijezde -  Lützenkirchen i Gilbert Martini, te domaćini - Go Cut i Damir Ludvig.