Baner

U Zagrebu će se prikazati film godine: Grace Jones – Bloodlight and Bami

Nedjelja, 02 Prosinac 2018

U zagrebačkom Kinu Europa se 21. prosinca održava projekcija glazbenog filma godine – Grace Jones – Bloodlight and Bami.


Veća od života, divlja, strašna, androgina – Grace Jones igra sve ove uloge. No, ovdje je upoznajemo i u ulozi ljubavnice, kćeri, majke, sestre, pa čak i bake, a ona se razotkriva pred našim očima i pomaže nam da upoznamo što se nalazi iza maske. Film prati Grace na putovanju automobilom duž njezine rodne Jamajke sa sinom Paulom i nećakinjom Chantal, gdje otkrivamo njezine obiteljske korijene i priču o traumatičnom djetinjstvu.Grace i njezina braća Chris i Noel, koje je nekoliko godina odgajao nasilan i autoritativan polu-djed Mas P, pokušavaju shvatiti i riješiti se ovog formativnog iskustva. Za to vrijeme senzualnost otoka i njegov tropski sjaj odzvanjaju užicima koji su podjednako utjecali na Grace i njezin apetit za životom.


Grace Jones je otvorila prošlogodišnji Dimensions festival u pulskoj Areni. Festivali i nagrade: Washington DC Filmfest 2018 - Nagrada publike za najbolji dokumentarac

Izvor: Art kino
 

U Zagrebu će se prikazati film godine: Grace Jones – Bloodlight and Bami