AmpliFyah Music - nezavisna platforma za glazbenike sa bassom u srcu

Četvrtak, 26 Srpanj 2018

U sklopu Bass Couture powered by Klubska Scena donosimo vam obavijest o novoj nezavisnoj platformi za glazbenike sa bassom u srcu.


AmpliFyah Music je nezavisna platforma koja omogućuje već afirmiranim dub/reggae producentima i izvođačima da njihova lokalna vidljivost postane prepoznatljiva na europskoj pa i svjetskoj razini. AmpliFyah Music svojim djelovanjem želi unaprijediti i razviti lokalnu reggae zajednicu, poticati izvođače u konstantnom stvaranju i proširiti glas o kvaliteti hrvatskih reggae umjetnika.Prati AmpliFyah Music na
Bandcampu, Soundcloudu, Instagramu & Facebooku

AmpliFyah Music predstavlja ANJA G & DR.OBI 
"Bang!Bang!" & “Raggamuffin” AM#001


AmpliFyah Music 5. veljače 2018. donosi EP od Anje G & Dr.obija s dva singla "Bang!Bang!" i "Raggamuffin" s pripadajućim dub verzijama. Za produkciju, miks i master zadužen je Dr. obi, član Bamwisea i poznati hrvatski inženjer zvuka. Tekst potpisuje Anja G, mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba. Nadahnuće za “Bang!Bang!” i “Raggamuffin” dolazi iz društvene, političke i ekonomske situacije, ali i iz svakodnevnih događaja u životu. Ovaj EP pokazuje koliko je svestrana njihova glazba koja istražuje različite stilove reggaea; od rootsa do digitalnog.


Dr.obi započeo je svoje glazbeno putovanje u ljeto 2005. u Zagrebu sa svojim još uvijek aktivnim projektom Jahstice Soundom. Od 2005. godine član je najutjecajnijih lokalnih dub i reggae projekata. Svoje zvučno inženjerstvo izučio je kroz rad u Digitron Sound Systemu, a sada radi kao inženjer zvuka za mnoge bendove iz Hrvatske kao i za Pozitivan Ritam, te se potpisuje kao glavni tehničar za Seasplash Festival. Početkom 2017. počeo je stvarati svoju glazbu u suradnji s Anjom G.

Anja G je mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba koja je 2017. godine izdala svoj prvi singl "The Meaning" također s Dr.obijem. Godine 2017. nastupila je na većini važnih reggae i dub događanja u Hrvatskoj i regiji (Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage (Italija) i mnoge lokalne klupske večeri u Zagrebu). Njen prvi službeni EP s dvije pjesme ("Bang!Bang!" i "Raggamuffin") izlazi na AmpliFyah Music u veljači 2018. godine.Sredinom srpnja singlovi "Bang!Bang!" i "Raggamuffin" dobili su svoje remiksirano izdanje. Novu dimenziju “Bang!Bangu!” donosi Sheco koji je dio Seasplash tima, a vlastitom produkcijom postiže sve veće uspjehe pa tako bilježi sudjelovanje bok uz bok s vrhunskim glazbenim producentima na posljednjem Ariesovom dugosvirajućem albumu “Jungle Style”. “Raggamuffin” je oplemenio hrvatski dub starosjedioc Jah Billah koji specijalizira produkciju dub verzija, originalnih remiksova i instrumentalnih ritmova od 2007. godine.Jah Billah tijekom godina surađuje s različitim glazbenim imenima kao što su Max RubaDub, Cookie The Herbalist, Rivah Jordan, Waitapu, Bvanaman, Jamalski, MIR Crew, Buds Kru... Njegova instrumentalna podloga za hit singl Sassja & Remi „Etikete“ do danas na YouTube servisu dostiže preko tri milijuna pregleda, a suradnja s mladim jamajkanskim rasta talentom Iyano Iyanti rezultira okupljenim singlovima i remiksovima na albumu „Global Showcase Volume One“ izdanom 2017. godine.


Za vizualni identitet EP-a je odgovoran Marko Pinjuh illustrations dok video zapis i animaciju potpisuje Dragan Franc Srdoč aka DJ FrenkyBoy.

AmpliFyah Music - nezavisna platforma za glazbenike sa bassom u srcu