Skip to main content
  • 2.04.2017.

Blacksoul Music s techno sublabel sestricom BLKSL LTD.!

Intro kao intro služi da uvedeš na vrata tematski okvir onoga što će progresivno dovesti priču do outra, a u današnji intro upada baš Tom Pasanec, kada struja jurne kroz kablove poznatiji ti kao Blacksoul.

Blacksoul će ti neminovno kapnuti s jezika uđeš li u susjedstvo rasprave o domaćoj house produkciji jer pričaš o onome koji je s 14 već orbitirao radijskim eterom, s 16 dobio svoju emisiju i s nosom za internacionalni okus groovea, melodija i vokala postao ujedno i prvi Hrvat ikada na ADE-u i Winter Music Conferenceu. Samo nekoliko sekundi kasnije u razgovor se uvlači i esencijalna os istoimenog Blacksoul Musica koji je nedavno proslavio deset godina postojanja i preko 150 izdanja rođenih u globalnu audioteku.

Koliko god da si uspješan, koliko god možda sa svojim novim PEZNT projektom likuješ penjanjem na sam vrh Traxourcea trakom esencijalno balkanskog naziva "Burek", miljokazi nisu trajne rezidencije, lovorike nisu mjesto na kojem odlučiš ljetovati i beskonačno se busati u prsa, jer tajna velikih je da ne staju, da stalno rade i da je ideja ona koja ih gura dalje.

Blacksoula je stoga, potaknutog šleperima odličnih demo snimaka koje zaprima, baš jedna takva liznula po uhu i nastaje novi sublabel, oštrija i mračnija melodična tech house i techno mlađa sestrica Blacksoul Musica  – BLKSL LTD.  – kako bi Blacksoul Music i dalje ostao kao major label, ali ujedno stvorio još jedan koherentni žanrovski uredno odijeljeni vakum u koje se traka bira po idejnoj i produkcijskoj kvaliteti. Ne mora nužno biti lomilica podija jer jednaku težinu s druge strane nosi i emocija. Uglavnom houseu posvećeni Blacksoul Music trenutno je vlasnik 1., 2. 7. i 56. mjesta na Traxsourceu, ali tu i tamo ipak izdao je i pokoji tech house, techno, soul i nu disco što bi objasnilo navalu umjetnika da upravo Blacksoul pečat obilježi izlazak njihove glazbe u svijet.

Očekivanja poduprta radom mutiraju u više od samo želja i postaju projekcije budućnosti, a ono što Tom očekuje za BLKSL LTD. je da sijedi uspjeh starije sestre kako imaju iskustvo i know how koje ih vadi iz homogenosti ostalih igrača. Za sada na repertoaru stoje Andrew Meller, Depth Perception i Pion, a pokrenuta je već mašinerija vrbovanja domaćih i internacionalnih imena koja čine uzbudljive stvari s tonom i ritmom. Kao prvo izdanje odabran je gospodin Meller s "Eastern Sunrise" i "Les Enfants Terribles", koji je već utisnuo svoj house pečat, a nove stvari stižu toliko bolesno dobre da nisu mogli zamisliti bolje rezanje trake sublabela no s jednim od najjačih novih breakthrough imena Balkana.

Izdanja su planirana svaka dva tjedna jer Tom ne želi sjediti na dobroj stvari 6 mjeseci prije no što je izda, no ako demo vodopad naraste postoji opcija jednotjednih izdanja, a na horizontu budućnosti očekuju se i klupske večeri. Tako s Tomom na krmi i kvalitetnom ekipom suradnika u arsenalu očekujemo velike stvari od BLKSL LTD etikete, a do novih izdanja posudi čekić, nakovanj i stremen Andrewovim istočnjačkim izlascima sunca i disidentskom prkosu enfantsa niže i svoje primjerke upecaj na Traxsourceu ovdje! Enjoy!
 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk