Skip to main content
  • 15.05.2018.

Dub obitelj iz Brooklyna sprema se pokoriti najdugovječniji hrvatski festival

Iako još uvijek nekako svježi, bruklinški soundsystem Dub-Stuy brzo je osvojio srca fanova dub kulture pa i šire.

Piše: 

Koliko daleko te emocije i energija mogu ponijeti da čvrsto staneš na zemlju i propitaš samog sebe o tom trenutku u kojem osjetiš da se nešto promijenilo i da se u tebi stvorila ideja koju moraš ostvariti?!

U neponovljivom okruženju Quoc Pham, proživio je trenutak koji za njega pa i za istočni dio Amerike mijenja puno toga. Posjetom University of Dub partija u Londonu, organizatora Aba Shantia, grmljavine iz zvučnika, podrhtavanje tla od plesa posjetitelja i fenomenalni aspekt pozitivne energije u zraku, u isto vrijeme su mu postavili pitanje i dali odgovor. U tim minutama počeo se rađati Dub-Stuy soundsystem.

Iako je za Qouca organiziranje eventa podjednako ulijevalo veselje ipak je u konačnici donešena odluka kako za postizanje potpunog užitka i predstavljanja kulture potreban je soundsystem. No nije to bio običan soundsystem. Zvuk od 15 kW razgranat u elegantnom drvenom ručno izrađenom soundsystemu postao je stvarnost, poznat kao The Tower of Sound.

Tada 2012. Dub-Stuy pušten je u promet preko partija na kojemu su gostovali legendarni američki dubstep selektor Joe Nice, te Matt Shadetek i Brother Culture.

To je pokret koji povezuje različite stilove, tradicije te privlači zanimanje za soundsystem kulturu, koja je usko povezana sa glazbenom poviješću Amerike, ali jednako tako i često zaboravljena. Teže praćenju izravne veze između korijena soundsystema na Jamajci te suvremene bass i elektroničkoj glazbi.

Oni su razlog povećanog interesta za scenu u Americi, jer svojom su pojavom na ulice rodnog grada New Yorka pa i šire u isto vrijeme predstavljali staru školu te donosili daške modernog svijeta.

Dovodili su zajedno sa svojim partijima velika imena poput pionira Downbeat The Ruler i Deadly Dragon, kao i Ali Shaheed Muhammad iz A Tribe Called Quest te Hank Shockleea iz The Bomb in Squad.

Potom je uslijedo još jedan iskorak u glazbenom smislu, otvaranje labela Dub Stuy Records, gdje led probija DJ Madd sa svojom vizijom unaprijeđene bass glazbe.

Trenutno sjedi na desetak izdanja koja uključuju imena poput Dubamine, Ras G, Brother Culture, Radikal Guru i spomenutog DJ Madda.

Prođe im tako šest godina, a ponosno stoje kao ratnici, slaveći lokalne heroje te fokusirajući se na širenje Dub-Stuy obitelji na globalnu razinu i pojačavaju listu potpisanih izvođača.

Dub-Stuy dolazi na najdugovječniji festival u Hrvatskoj, Seasplash na koji dolaze legende poput Mad Professora, Dubmatix, Channel One i Warrior Charge.

Karata za Seasplash festival ima, a Ranograbilice mogu biti vaše ako pratite link OVDJE.

>Seasplash Festival virtualno<
[FB]
[WEB]
[YT]

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk