Eleven - samostalni glazbeni projekt ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića

Četvrtak, 30 Siječanj 2020

Kažu ljudi koji odavna znaju, kroz studije floorova, neprospavane noći i idolatriju pulteva i ritma, da je after bolji od partyja.


Iz ove preference kasnijem satu kada su kreativne čakre već otvorene i pokret slobodan nastaje i akronim ABOP.

Četiri slova skrivaju nekoliko domaćih glazbenika koji stvaraju live techno tebi pred uhom i drže zajedničko starateljstvo nad Ambasador nagradom za najbolji elektronički band.U njihovim redovima za bubnjem redovito sjedi Ivan Levačić koji se odaziva na, od milja mu nadjenuti nadimak, Levi. Svaki after je ujedno i novi početak, ako ničega drugoga onda čekanja novog partija i novog aftera. No, imaš li želju, volju, vještinu i znanje tko ti brani da se sve priče odvijaju paralelno.

Pa stoga uz aktivno djelovanje u ABOP-u i bendovima Chui i Kries, te sjajnim odbubnjalim setovima za Pridjeve, Lollobrigidu, Pips, Chips & Videoclips i Mayales, kao i mjesto u pratećim bandovima Natalie Dizdar i pokojnog kralja funka Dine Dvornika, Levi kreće u svježu priču.Ovaj novi samostalni glazbeni projekt, koji nastaje kao Ivanova osobna platforma za izražavanje, naziva je Eleven. Jedan i jedan nisu uvijek dva. Ponekad su puno više i već znaš da jedanaestice nose svoju magiju. Elementi ove dvoznamenkaste glazbene priče idu mnogo dublje od površine jednostavnog zbroja.

Iskustvo je kumulativno mjesto stvaranja i kreativnosti, a scena željno iščekuje prvo izdanje protkano karakterom Levijeve dosadašnje glazbene estetike na križištu primarno electronice, IDM-a, electra i techna, ali nije stranac ni drugim žanrovima elektronike.Što možeš očekivati od ovog novog projekta? Organsku live elektroniku koja se rađa kroz zvuke sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Kada možeš očekivati novo izdanje? E to ćeš morati uhvatiti Levija za nekim šankom kada pusti štapove i upitati ga samostalno.

Eleven - samostalni glazbeni projekt ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića