Skip to main content
  • 25.06.2018.

Glasna Ukrajinka za pultom Sonusa

Pet dana, pet noći, jednako toliko ponoći, jedna plaža, 7 kružnica u logu i beskonačni lineup – ovo je Sonus festival.

Piše: 


Od 19. do 23. kolovoza sa Zrća se po šesti puta u nebo dižu zvuci jednog od najpoželjnijih festivala. Organski, prekrasno velik, nabujao i sočan sonični prsten steže se sve više, uvozeći glazbu iz velikih meka i najzakučastijih kutaka u kojima je kresnula iskra elektroničkog. Pa ovoga puta usmjeri oko prema Ukrajini jer je vrijeme za jednu matrijarhalnu pult priču.

Ime joj je Nastia i nasuprot klišeju u kojem je trebala biti ukrajinska gimnastičarka, ova djevojka iz maloga mirnoga sela postaje globalno poželjna pult heroina neočekivanim spletom okolnosti koje donosi 2005. Bez ikakve glazbene pozadine u obitelji nasumičnim raspletom života svaka dva tjedna pakirala je kofere ne bi li posjetila sestre u obližnjem gradu Donetsku. Uz sestrinsku ljubav, svjetla grada donijela su za Nastiu još nešto što nije bilo dostupno u bajkovitom seocetu – elektroničku glazbu. Klub po klub, posjet po posjet infekcija se širila.
{youtube}x_tsFiDw9Kg{/youtube}

Srednjoškolske klupe su čekale novu generaciju, a Nastia je pošla u grad kako bi studirala marketing no, kako to obično biva kada studiraš trebaš keš. Prirodno rasplesana Nastia postaje plesačica u klubovima no to uskoro nije dovoljno jer sve češće pogled bježi prema pultu i ubrzo ona postaje ta koja tjera na ples. 2006. je bio prvi puta da je zasvirala u Kazantipu i ostaje tamo do 2011. dok simultano menadžerira i KISS FM radio stanicu i vodi vlastiti show "Propaganda" koji se udvostručuje nomenklaturno u osobnom labelu rođenom 2013. Od 2010. rezidentica je moskovskog Arma17 kluba te se pridružuje i Feeleed obiteljsko trpezi, a slijede i rezidencije u FUSE-u (Brisel) i Ampere (Antwerpen), da bi 2014. uletila s prvim izdanjem njenog festivala Strichka u suradnji s kijevskim Closer klubom.
{youtube}CBqLQVk6uN0{/youtube}

Nasuprot uvriježenom pravilu da DJ-i neminovno ukližu u produkciju, Nastia je jedna od rijetkih koje odabrala svoju karijeru temeljiti na DJ-ingu, napominjući da je svjesna da je miksanje njena najjača vještina. Jedna je od onih koja se sasvim identificira sa svojim poslom. Glazba nije nešto što radiš, DJ-ing nije posao, jednostavno to je ono što jesi. I tako nastavlja baš takva – nasmijana, vesela, zbog glazbe, a ne skidanja na bini, kratkokosa, u T-shirtu i s ciljem da se samo pleše. Pa dođi na Sonus i pleši i ti.
{youtube}eHqmFjHUb-U{/youtube}

Ranograbilice si propustio jer vjeruješ da su ptice koje rano ustaju samo čitav dan umorne i da to ne utječe na konačni zbroj crva u kljunu, no još uvijek imaš povlaštene EX YU festivalke za regionalce po cijeni od 670 kuna (€90), putem online shopova Entrio.hr, Ticketshop.hr ili TISAK Media prodajnih mjesta. Ne želiš li "ni kućeta, ni mačeta" situaciju pobrini se i za smještaj u kampu, apartmanu ili hotelu i nađi svoj otrov ovdje. Dobro došli u još jedno dugo, toplo, glasno ljeto!

>Prati Sonus festival virtualno<
Facebook
Instagram
Soundcloud
[FB Event]

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2