Skip to main content
  • popsimonova
  • 17.10.2016.

Popsimonova – od electro banda do solo live acta!

Tko je, što je i čime gazi u jesen? To je jedna Lana sa sisačkih ulica. Prezimena Jastrevski tebi je, kada sunce ustupi mjesto Mjesecu, partyju i strobu, poznatija kao Popsimonova.

Naslovna foto

popsimonova
 
Lana je mlada hrvatska producentica, kompozitorica, vokal i tekstopiskinja koja je na scenu uletila 2006. kao osnivačica electro banda Dekolaž. Kako je Dekolaž ispunio prefiks u imenu i degrupirao se 2008., Popsimonova nastavlja dalje kao solo projekt uz live performanse. 

 
Neobična, pomaknuta, nezainteresirana za konvencije i obično, hrabra i sposobna, u live performanse uključuje synth, glas i laptop, a vidjeli su je stageovi diljem europskog kontinenta dok su inovativne, eksperimentu naklonjene, trake ispadale s labela kao što su Enfant Terrible, Romance Moderne, Gooiland Elektro, J.A.M. Traxx, a 2015. u zvučno sjeda i prvi solo album na Electronic Emergencies, Brokedown Palace LP.
 
Iako svoje dane živi u zvučnom razumije da je u digitalnom svijet transformiran u sliku i da interkonekcija svih osjetila zajedno čini jedno iskustvo, stoga jednako vizualno kao i muzički impresivna pojava za pultom, voli mrak, simbolizam i snagu koji su se ujedno našli translatirani u glazbeni zapis Brokedown Palacea. Dubok, mračan EBM zapetljan u synth mrežu s 11 traka vodi te kroz stanje uma jedne transformacije pa prolaziš kroz borbu, ples, ljubav uništavanje i ponovno izgradnju sebe, no ovoga puta jačeg, boljeg i reloadanog. 
{youtube}eeNLfytw-BI{/youtube}
 
Baš u ovom obliku s ovim tangom svjetla i mraka ukombiniranim u feminitet i meke prste koji nose beat je ujedno i nominirana dvije kategorije Ambasadora – Za album/kompilaciju godine kao i za performera godine. Pa klizni na nominacije, glasaj u novom, na demokratskom principu formiranom, pogledu na scenu i kao soundtrack si udari play koji odzvanja slomljenim LP palačama. Sve postaje zanimljivije kada je jednom bilo slomljeno i iznova sastavljeno, sa sasvim sebi specifičnim novim geologijama i putopisima promjene na koži. Enjoy!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2