Skip to main content

Rajski techno i drum&bass preko granice!

Ne tako daleko preko granice, sasvim daleko od insinuacija rajskoga vrta i znatiželja u vezi drva spoznaje (koje iz nekog razloga rađa jabukama), bez suputnice poradi koje sada ima neparni broj rebara – danas predstavljamo ljubljanskog Adama.

Piše: 

Za gospodina Mulalića teče tako 31 godina na planetu i preko trećina provedene u stiskavcu s ljubavnicom glazbe na struju, zvučnika, ritma, melase na podiju… Uski bio objasnio bi ti da u zapisniku puta do sada stoji preko 10 godina produkcije, noći pod strobom s techno aliasom ADAMM i drum&bass alter ego AIA, dok je Ljubljana postojanjem Adamova entuzijazma bogatija i za Kung Fu Techno partije u staroj tvornici bicikala Rog, gdje je tvoja borilačka vještina oblikovana na flooru kroz tamnije techno izdanke. Stavljaj vosak na što god želiš, budi ždral, čučeći tigar, zmaj, zapali jednu s Mr. Myagijem… samo budi i pleši.

Dekada ranije također za Adama donosi i stvaranje ambicioznog projekta Illusion Art, nimalo iluzornog, ali varkama oka sklonog multimedijskog pothvata, dok uz techno i drum&bass također istražuje opne žanrova kao što su ambiental, dubtechno, 2step, breaks, hiphop… Kako je jedna od najispunjavajućiji instanci življenja da kada naučiš podijeliš naučeno s onima koji su tamo gdje si ti bio kada si počinjao i kada si molio za mentora koji zna sve što ti znaš sada, Adam je ujedno i ruke i glava iza Newblood DJ's škole za mlade DJ-e koja se jednom godišnje održava unutar prostora kluba K4, gdje učenici po završetku imaju debitantski nastup unutar kluba.

Ne vjerujući u duge odmore na lovorikama koje se suđe bez novih postignuća, 2018. već stiže sa svojim vlastitim zamahom, natopljena dopaminom, jašući kemijsku manifestaciju hormonalne bure onog mekanog uzbuđenog osjećaja unutra na metronomu sreće i dobre energije. Naime slovenski Dropamnine Records, također u vlasništvu protagonista nam i osnovan krajem prethodne godine uz kolegu Mihu Eržena iz Vibe Departmenta, 15. siječnja izbacuje prvu slovensku drum&bass kompilaciju, okupljajući u jedan sliv producente s DNB Konferencije 2017.

Kako renesansni talenti nisu na jednako kronološko buđenje kolektivnog estetski-intelektualnog ograničeni Adam je tako kao majstor svega onog soničnog i vizualnog sam odradio i produkciju, mastering i režiju za spot sirovog, prljavog i očaravajućeg big room/techno/industrial hita mirnih nomenklaturnih smjeranja centriranju uma kroz pokret tijela – Asana, dok proljeće stiže s buđenjem unutar sna za jedno lucidno iskustvo alternativog života dok šećeš sam svojom alejom podsvjesnog s novom stvari.{youtube}jFWJt_INwZA{/youtube}

Kako  kažu ljudi, slike po komadu govore cca tisuću riječi, a jednako tako razgovorljiv je i ton i sam za sebe može mnogo bolje prenijeti zvučna estetska obilježja Adamove priče. Pa na žanrovski pladanj s uzorcima klizni dolje i nađi što iz repertoara golica uho baš tebi i zateknu li te puti preko granice i željnoga beata, znaš pod čiji pult staješ. Enjoy!

Hip-hop:
https://soundcloud.com/adam-illusion-art/sets/special-seeds-hiphop/s-EHygn

S kompilacije Gibanica 2:

drum&bass:

Kung Fu Techno DJ set:

WIP techno:
https://soundcloud.com/adam-illusion-art/adamm-kinetic/s-s000l

 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop