Baner

Rejv. Kolektiv, Uzmorejv. serijal – tko, što, kada i zašto?

Srijeda, 11 Srpanj 2018

Dva gospodina, Marijan Babicz i kolega mu Ante MM, za svoje kolektivno djelovanje odabiru ime koje jednostavno objašnjava njihovu pravocrtnu misiju i sažima cilj postojanja u samo jednu riječ - Rejv.

U ovom udvojavanju djeluju od prošle godine, a Rejv. ispunjava svoj etos promocije clubbing kulture Dalmacijom i šire, vračajući dobre vibracije u svoje gradove. Prethodno ljeto je tako udarilo glazbeni val novim serijalom događanja Uzmorejv. koji je makarskoj publici doveo zagrebačke divove kao što su Pytzek, Nino Galovac i Oberön. Inicijalno su povezani ljubavlju spram funka i soula i sjajnim zajedničkim glazbenim večerima pod imenom "Dečki Pravy", kojima su već uveseljavali makarsko gladno elektroničko srce.Ante MM korijene vuče s južnijeg hrvatskog kamena, a mnoštvo dana provodi u Zagrebu. Ovisno o trenu, inspiraciji i prikladnosti eventu, žanrovski je fleksibilan i zainteresiran za razne struje elektroničkog, a djeluje i unutra raznih glazbenik kolektiva - Bunar, Rolanje te Rejv. Slušao ga je Zagreb i okolica, a izvan beskrajne ljubavi prema vinilu, rekreativno istražuje i produkciju, a nije stranac ni organskom zvuku kao dio instrumentalnog sastava DrBonito gdje drži ponosnu ulogu gitarista.

Gospodina Babicza pak poznaješ kao dobitnika nagrade za Newcomera godine na prvom Ambasadoru 2016, kao rezidenta zagrebačkog DJ kolektiva Gjuro2 (Sound Factory) i onoga koji je pozvan da predstavi Hrvatsku na Paris Electronic Weeku ove godine, a na domaćem tlu si ga slušao u klubovima kao što su Aquarius, Masters, Taboo, Sound Factory, Depo, KSET, Jungla, Buba Bar... Posljednje vrijeme sve ga više vuku vinyl-only tehnike miksanja, i strastveni je kolekcionar gramofonskih ploča. Strast prema ritmu mu je u CV već spremila i bubanj, a sve se više javlja i želja da mu se vrati. Ako si ikada okrenuo Yammat FM taman u vrijeme kada Blacksoul drži eter s Music Matters emisijom mogao si ga uhvatit i na ovim valovima, a žanrovski ga nalaziš na šarenom spektru od najfinijeg deep housea do strogog oštrog techna, dok je lineupe dijelio s velikim imenima kao što su Oxia, Westbam, Silicone Soul, Ramon Tapia, Hollen, Petar Dundov, Mladen Tomić, DJ Jock, Ivan Komlinović, Marina Karamarko, Pero Fullhouse, Toni Juranović, Phillipe, Jolly Joke...

Sezona novog Uzmorejva. za ljeto 2018. već je otvorena u Buba Beach baru nastupom legende domaće scene Felvera, a očekuju te još i noć s Andreom Ljekajem 4. kolovoza gdje mu se pridružuje Toni Juranović, dok 25. kolovoza zvuči slasno uz imena Deep 'n' Delicious, gdje će Herya i Bronski zaključiti sezonu. Pa dodi, vidi, rejvaj i točka! 

Rejv. Kolektiv, Uzmorejv. serijal – tko, što, kada i zašto?