Skip to main content
  • 5.10.2017.

Škola zvuka u Rijeci

Ukrcajte se u zvučni vlak i pripremite na predivno putovanje čiji je cilj bolje znanje o suštini zvuka i njegovim primjenama.

Piše: 


U Rijeci, pri Spiritu je punih desetak godina djelovala prilično uspješna škola za D.J.-e iz koje su potekli mnogi, rado viđeni, entuzijasti ovog dijela današnje glazbene scene Primorsko-goranske županije, ali i nekoliko pojedinaca iz drugih gradova, jer je česti slučaj bio da Spiritovu školu pohode mladi koji trenutno bivaju i studiraju u Rijeci.
{youtube}maokOgWz9Tk{/youtube}

Paralelno uz nju postojao je i "Diskodrom" (sajam ploča), kao i video emisije sa DJ natjecanja i vježbi (Brum).

Nadogradnja sustava škole dovela je do preimenovanja DJ škole u Školu zvuka, nakon što je pokrenuta serija predavanja koja je analizirala i glazbu i zvuk na više načina, koji nadilaze pojam samog DJ-inga, te ulaze u domenu opće i tehničke kulture. Pričalo se tu o utjecaju zvuka na naš svakodnevni život, u radnim prostorima, gradu, na ulicama, u školama, pričalo se o eksperimentiranju zvukom, kao i mnogim drugim zanimljivim temama, koje su članovi Spirita uspijevali postaviti uz brojne goste ovog programa, većinom volonterskim pristupom.
{youtube}P6ky3W4xI5k{/youtube}

Ovoga puta program Škole zvuka jes produkcija, zvukoterapija, zvuk oko nas (okruženje), zvuk u filmu, ali i neke druge važne stvari koje se tiču zvuka, npr. kako utječe na čovjeka.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2