Skip to main content

Surka Beatbox u svom stilu poziva na Beatbox radionicu

U neobičnom video teaseru Surka Beatbox poziva zainteresirane na radionicu "Beatbox Basic" koja će se održati 23. veljače u Zagrebu.

Piše: 


Njegov beatbox performans na tragu je najboljih svjetskih glazbenih inovatora poput Beardymana, DUB FX-a, Reggie Wattsa. Umjetnik čije vrijeme tek dolazi, što potvrđuju i nastupi na najvećim hrvatskim festivalima poput Terranea, INmusica, Pula film festivala, Cro A Portera, Rujan festa, itd..

Beatbox je vještina oponašanja zvukova raznih udaraljki (uglavnom bubnjeva), ili nekog drugog instrumenta, koristeći  usta i glas. Beatboxing je danas povezan najviše sa hip-hopom, gdje je svrstan u njegov 5 element, iako se sve više pojavljuje i u drugim žanrovima glazbe. Uz pjevanje, beatbox je vještina za koju ne morate kupovati dodatnu opremu, jer svoj instrument nosite sa sobom, a to je glas. Sve što vam treba je upornost, vježba i naravno – trener.

Ante Prgin ili Surka Beatbox je multi-instumentalist, bubnjar, udaraljkaš, pjevač, producent i glazbeni inovator. Surađivao je i surađuje sa mnogim glazbenicima sa hrvatske glazbene scene. Svojim beatbox projektom, čini se, spaja sva svoja zvanja i znanja u jedno, savršen funk, reggae, dub, dubstep, drum&bass, afro beat, house i techno mix. Surka radi beatbox sa mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera. Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu.

Ova radionica, prva u nizu, naučiti će vas osnovama te vještine, kako proizvesti osnovni groove i kako dobiti željeni zvuk. Osim toga, upoznati ćete sve mogućnosti koje beatbox pruža i sve vrste zvukova koji se mogu proizvesti ustima i glasom – bas bubanj, snare, fus, rim-shot, vocal scratch, electro scratch, crab scratch, whistle scratch, bass guitar, sirene, machine noises i dr.

BEATBOX BASIC – radionica
KADA: 23. veljače, četvrtak, od 17 do 20 sati
GDJE: Edukacijski centar Medley Teatra (Avenija Dubrovnik 15: Zagrebački Velesajam: Paviljon 8a, drugi kat – galerija).
BROJ POLAZNIKA: min 5
Prijaviti se možete putem obrasca ovdje
CIJENA: 150 kuna

“Your heart is just a beatbox for the song of your life.”
Sandi Thom

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop